Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LINO ČERVAR

Novi ugovor od 50.000 eura? Vidjet ćemo...

'sport.....austrija.....30.11.2008.  graz - rukometni turnir 4 nacije, INTERWETTEN CUP/ danska- hrvatska/ lino cervar, zoran gobac     Photo: Marko Lukunic/Vecernji list'
'Marko Lukunic/Vecernji list'
09.02.2010.
u 20:51

Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, otkrio je istinu (da li pravu?) o tome zašto Pero Metličić nije bio među kandidatima za nastup na Europskom prvenstvu. Kaže: zbog nedoličnog ponašanja u svlačionici.

Javna je tajna da je došlo do sukoba između njih dvojice na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj prošle godine. Tadašnjem kapetanu nije se svidjela ideja da se Gobac pojavi u svlačionici kad on to hoće, a Gopcu se nije sviđao ton kojim mu se obraćao Metličić.

Svlačionica je intima

– Zoran najbolje zna što govori. Ja se zaista ne bih miješao i komentirao taj njihov odnos, niti želim išta govoriti o atmosferi u svlačionici. To što se ondje događa je naša intima. Odlučio sam se malo primiriti i ništa ne komentirati. Nisam baš zdravstveno dobro i ne treba mi novo uzrujavanje – rekao je izbornik Lino Červar.

I dok su se Gobac i Metličić nakratko razišli, spona između Červara i Gopca je prilično čvrsta. Upravo je Gobac doveo Červara na klupu reprezentacije prije sedam godina i on je taj koji mu cijelo vrijeme čuva leđa. Uostalom, Lino nije išao u projekt pomlađivanja reprezentacije sve dok to nije amenovao Gobac. A što kaže izbornik na Gopčevu tvrdnju da ga savez ne može platiti više od 50.000 eura godišnje, koliko prima sada? Ispada da Červar radi za mjesečnu plaću od 4000 eura, što je zaista premalo s obzirom na rezultate. Dobro, kapnut će još neke novčane nagrade za srebro u Austriji.

Bliži ostanak od odlaska

– Znam da u situaciji kada puno ljudi nema od čega živjeti nije moralno govoriti o tolikim iznosima. Ipak, rukomet je jako podcijenjen s obzirom na uspjehe. Nogometaši dobiju 500.000 eura za pobjedu nad tamo nekim selom. Uz dužno poštovanje prema njima, mislim da rukomet zaslužuje puno više – rekao je Lino.

Hoće li prihvatiti ugovor po kojem će dobivati 50.000 eura?

– Kak bi rekli Zagorci, bumo vidli – istaknuo je Červar.

Poznavajući Červara, novac mu neće biti odlučujući u odluci o vođenju reprezentacije. Sve dok ima potporu Zorana Gopca i Hrvatskog rukometnog saveza, Lino će biti tu. Uostalom, osvajanje još jedne olimpijske medalje izbornika Červara i te kako škaklja.

Komentara 5

DH
dalibor.hren
20:57 09.02.2010.

Gobac nema što tražiti u svlačionici i ako ga je Poro potjerao van, svaka mu čast. Lino je seronja jer ne brani kapetana nego čuva stolicu (možda i guzicu)

BA
bazong
21:09 09.02.2010.

Nemoj dirati rukomet. Imamo prave igrace, pravog trenera, metlicic je pravi ali i mladi su bili dobri a imamo i srebrenu medalju. Samo nam netreba sada administracija koja se vise vidi nego rukometasi. Postujem Gobca za to sto je on napravio sto u kosarci drugi nisu uspijeli ali sada nam netreba vise \"Druzo ovo, druze ono, ...\". Neka administracija osigura potrebne okolnosti a neka igraci igraju na terenu i neka trener govori u svlacijonici.

SV
svan
07:17 10.02.2010.

Ako je Metličić i istjerao Gobca iz svlačionice, pitanje je nije li to volja svih igrača, jer svi zaboravljate da je kapetan ekipe taj koji istupa u ime ekipe, i govori u ime ekipe.Da slučajno nije dečkima pukao film.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije