Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDRENJE

Novi naslov za Fantelu i Marenića

Šime Fantela, Igor Marenić
Dino Stanin
30.10.2009.
u 18:14

Prvenstvo Hrvatske za olimpijske klase u jedrenju završava u subotu, u nekim je klasama situacija već riješena, dok će se u nekima odlučivati do zadnjeg metra.

Prognostičari su u petak dobro procijenili najavivši buru koja je u Opatiji puhala od 15 do 20 čvorova. Zvijezde i RS:X odjedrili su dva plova, 49eri četiri, a ostale klase po tri.

Situacija u Laseru je krajnje uzbudljiva. Pet kormilara igra za medalje, a prvu trojicu dijeli samo jedan bod. Nakon pet jedrenja Tonči Stipanović (Mornar, Split) na prvom mjestu ima deset bodova, isto toliko ima i drugoplasirani Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena), dok Milan Vujasinović (Labud, Split) na trećem mjestu ima samo jedan bod više. Nisu daleko ni Luka Radelić (Labud) i Aron Lolić (Labud), koji imaju po 14 i 16 bodova. Dva su plova još preostala.

U Laser Radialu vodstvo je preuzela Tina Mihelić (Labud), drugi je Lovre Perhat (Mornar), a treći Juraj Divjakinja (Opatija). Bodovne razlike u ovoj klasi nešto su veće nego u Laseru, međutim nikako se ne može reći da su odličja već dobila svoje vlasnike. I Radiali imaju još dva jedrenja.

Zato je sasvim sigurno da su prvaci Hrvatske u klasi 470 ponovno Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar) koji su pobijedili svih šest održanih plovova i ne moraju sutra ni jedriti zadnji sedmi plov. Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok, Zadar) sigurno su srebrne, ostaje samo za vidjeti hoće li zadržati i drugo mjesto ukupnog poretka jer su im na bodove blizu Slovenci Mikulin/Prinčić. Treća hrvatska posada su Lovro Ivanov i Marko Carić (Uskok) na devetom mjestu, kojima će najvjerojatnije pripasti bronca.

U klasi Zvijezda naslov prvaka osigurali su Marin Lovrović i Siniša Mikuličić (Galeb), dok će o srebru u zadnjem jedrenju odlučivati Dan Lovrović i Antonio Arapović (Rijeka) i Mate Arapov i Ante Šitić (Mornar). Dijele ih dva boda. U ovoj klasi, RS:X, Finnu i 49er-u zbog malog broja sudionika dijelit će se samo dvije medalje.

Nadomak zlata je i Luka Mratović (Mornar) na olimpijskoj dasci RS:X. Trenutačno drugoplasirani Mihovil Fantela (Sv. Krševan) i trećeplasirani Nikola Smoljenović odmjerit će sutra snage za srebro. Mirno može spavati i Marin Mišura (Split), jer je vrlo izvjesno da je naslov prvaka Hrvatske za ovu godinu u Finnu njegov. Drugi je zasad Josip Olujić (Labud), treći u ukupnom poretku iza Slovenca Vasilija Žbogara.

Uvjerljivi su danas bili Pavle Kostov i Petar Cupać (Uskok) u 49eru pobijedivši sva četiri plova. Nakon devet jedrenja imaju četiri boda prednosti ispred Gorana i Ivana Ivankovića (Croatia, Opatija). Treći su Kolja Dumanić i Josip Serdarević (Mornar).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije