Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLASNE REAKCIJE

Novi dresovi Barcelone razljutili navijače: Preslični su dresovima Real Madrida!

LaLiga - Espanyol v Barcelona
Foto: ALBERT GEA/REUTERS
1/4
28.06.2023.
u 21:17

Iako se navijačima to ne sviđa, Mundo Deportivo istaknuo je kako je Barcelona često nosila bijele dresove na početku prošlog stoljeća, a sve do 1913. godine bijela im je bila glavna boja

Iz španjolskog prvaka Barcelone objavljene su nove garniture dresova za iduću sezonu, a posebnu je pozornost privukla garnitura gostujućih dresova. 

Barcelona će, naravno, ponovno nositi domaće dresove u tradicionalnim plavo-crvenim bojama, a gostujuća garnitura, koja se mijenja svake sezone, će biti bijele boje.

GALERIJA - DRESOVI BARCELONE ZA SEZONU 23./24.

LaLiga - Espanyol v Barcelona
1/4

Zamjerili su to klubu mnogi navijači Blaugrane, koji ističu kako je dres presličan onom rivalskom dresu koji već desetljećima identificira Real Madrid.

Iako se navijačima to ne sviđa, Mundo Deportivo istaknuo je kako je Barcelona često nosila bijele dresove na početku prošlog stoljeća, a sve do 1913. godine bijela im je bila glavna boja.

VEZANI ČLANCI:

Također, bijelo su nosili u Europi 50-ih, 60-ih i 70-ih, a iz tog doba mogu se pronaći fotografije legendarnog Johana Cruyffa u takvom dresu. Ipak, kritičari među Barceloninim kroničarima nisu za povratak te ideje

"Barcelona će nositi bijelo. Iako su u određenim utakmicama u prošlosti imali takve dresove, bijela nije boja Barcinog identiteta jer ju se previše identificira kao boju velikog rivala Real Madrida“, objavio je Marcal Lorente na društvenim mrežama.

 

 

Komentara 1

NE
Nemanadimak
16:00 29.06.2023.

Pa i Hajduk je originalno crven plavi pa su na kraju postali Bili. I svi ih znaju kao Bile!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije