Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJI OD RUSA

Norvežani potvrdili dominaciju u odbojci na pijesku

Beach Volleyball - Men - Gold medal match - Norway (Mol A/Sorum C) v Russian Olympic Committee (Krasilnikov/Stoyanovskiy)
Foto: John Sibley/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/6
07.08.2021.
u 07:30

Za Soruma i Mola, koji osim trostruke europske krune imaju i broncu sa SP-a, najveći je to uspjeh u karijeri, ali i prva olimpijska medalja za Norvešku u ovom sportu, baš kao i za Rusiju.

Norvežani Anders Mol i Christian Sorum osvojili su zlatnu medalju u odbojci na pijesku na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što su u finalu pobijedili ruski par Viačeslava Krasilnikova i Oleg Stojanovskog sa 2-0 (21-17, 21-18).

Bio je to sudar trostrukih europskih prvaka Norvežana i aktualnih svjetskih prvaka Rusa, a pobjeda je otišla na norvešku stranu.

Beach Volleyball - Men - Gold medal match - Norway (Mol A/Sorum C) v Russian Olympic Committee (Krasilnikov/Stoyanovskiy) Tokyo 2020 Olympics - Beach Volleyball - Men - Gold medal match - Norway (Mol A/Sorum C) v Russian Olympic Committee (Krasilnikov/Stoyanovskiy) - Shiokaze Park, Tokyo, Japan - August 7, 2021. Anders Mol of Norway and Christian Sorum of Norway react after winning gold medal match against the Russian Olympic Committee. REUTERS/John Sibley JOHN SIBLEY
Foto: John Sibley/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Za Soruma i Mola, koji osim trostruke europske krune imaju i broncu sa SP-a, najveći je to uspjeh u karijeri, ali i prva olimpijska medalja za Norvešku u ovom sportu, baš kao i za Rusiju.

Oba su para najveći kandidati i na Europskom prvenstvu koje će se sljedećeg tjedna održati u Beču.

U susretu za broncu Katarci Cherif Younousse i Ahmed Tijan pobijedili su Latvijce Martinsa Plavinsa i Edgarsa Tocsa sa 2-0 (21-12, 21-18).

Zanimljivo, Brazilci nisu osvojili niti jednu medalju prvi puta otkako je ovo postao olimpijski sport 1996. godine u Atlanti.

U ženskoj konkurenciji u petak su slavile Amerikanke April Ross i Alix Klineman koje su u finalu svladale Australke Mariafe Artacho i Taliquu Clancy sa 2-0 (21-15, 21-16).

Brončana odličja osvojile su Švicarke Anouk Verge-Depre i Joana Heidrich koje su svladale Latvijke Anastasiju Kravcenoku i Tinu Graudinu sa 2-0 (21-19, 21-15).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije