Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA NA OI

Šteta! Ivan Kvesić ostao je bez polufinala i medalje!

Šteta! Ivan Kvesić ostao je bez polufinala i medalje!
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
07.08.2021. u 12:45

Hrvatski karataš Ivan Kvesić pobjedom 3-2 protiv Saudijca Tarega Hamedija otvorio je nastup na olimpijskom turniru u Tokiju, u skupini B kategorije preko 75 kg, a potom je u drugom kolu izgubio 1-3 od Iranca Sadžada Gandžzadeha.

U trećoj borbi svjetskog prvaka iz 2018. iznenađujuće je pobijedio 26-godišnji Kanađanin Daniel Gaysinsky koji je slavio s 4-1. Nakon što je prvi došao do boda, Gaysinsky je bodove uglavnom osvajao kontrirajući Kvesićevim pokušajima da preokrene rezultat.

Kako je nakon toga Saudijac Tareg pobijedio Amerikanca Irra (4-1) i kanadskog reprezentativca (10-3), a izvukao bod protiv Iranca Gandžzadeha (0-0) , Kvesić je i prije zadnje borbe protiv Briana Irra izgubio izglede za osvajanje jednog od prva dva mjesta, jer je i iranski borac imao pet bodova već nakon tri borbe, a hrvatski reprezentativac ih je maksimalno mogao sakupiti četiri.

TIJEK BORBI:

Protiv Tarega je Kvesić bio nadomoćan, poveo 3-1 i potom mirno kontrolirao borbu do kraja.

Karate - Men's +75kg Kumite - Pool B Tokyo 2020 Olympics - Karate - Men's +75kg Kumite - Pool B - Nippon Budokan, Tokyo, Japan - August 7, 2021. Ivan Kvesic of Croatia in action against Tareg Hamedi of Saudi Arabia. REUTERS/Ivan Alvarado IVAN ALVARADO
Foto: IVAN ALVARADO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Protiv Iranca Gandžzadeha je bio u prilici doći do prvih bodova nakon 1:26, kad je udarcem nogom u glavu pokušao zahvatiti suparnika, ali sudačko vijeće nakon pregledavanja snimke nije uvažilo žalbu njegovog trenera Danijela Vučića.

07.08.2021., Japan, Tokio - Olimpijske igre Tokio 2020. Karate kategorija +75kg u Nippon Budokan dvorani. Ivan Kvesic, Hrvatska - Sajjad Ganjzadeh, Iran. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U trećoj borbi protiv Kanađanina Daniela Gaysinskog trudio se naš borac, ali Kanađanin je uvjerljivo pobijedio s 4-1. Nije pomogla niti VAR provjera. Ipak nije bilo nekih senzacionalnih poteza već su oba borca upisali samo udarce rukom (Yuno). Istaknimo kako je jedan od favorita za medalju Nijemac Jonathan Horne doživio tešku ozljedu ruke prilikom pada u svojoj drugoj borbi. Na nosilima je iznesen sa tatamija i turnir je za njega, na žalost, završio.

07.08.2021., Japan, Tokio - Olimpijske igre Tokio 2020. Karate kategorija +75kg u Nippon Budokan dvorani. Ivan Kvesic, Hrvatska - Daniel Gaysinsky, Kanada. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Konačno, u posljednjoj borbi skupine B, Kvesić je tražio uvjerljivu pobjedu protiv Amerikanca Briana Irra, ali rezultat nije bio značajan, iako ostaje ljepši dojam jer je Ivan turnir završio pobjedom 3-1. Aktualni svjetski prvak tako se oprostio od igara s učinkom od dvije pobjede i dva poraza.

Dodajmo kako karate neće biti u programu sljedećih Olimpijskih igara u Parizu 2024.

>> Pogledajte: Spektakularni doček za srebrnog Srbića!

Komentara 5

VJ
vjekoslavkatalina
12:35 07.08.2021.

Neki otisli na OI zuljevitih ruku i nogu a neki kao na izlet..uglavnom oni ciji je bandic bio mecena..

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
16:59 07.08.2021.

Zasto steta? Nije ni zasluzio

FO
fortinaf
12:56 07.08.2021.

HAHAHAHAHAHAHAHAH nema od nas nista... svi su nas prestigli.. strasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije