Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆA SE U RING

Noćna mora za sve teškaše! Ngannou najavio: 'Sad znam da mogu boksati! Budite spremni'

Tyson Fury v Francis Ngannou
Foto: Ahmed Yosri/REUTERS
1/12
29.10.2023.
u 09:17

"Siguran sam da ću se još poboljšati. Ovo je bio moj prvi boksački meč i vratit ću se treninzima, radit ću još jače, uz nešto više iskustva i osjećaja za ovu igru. Vratit ću se još snažniji", najavio je fantastični Francis Ngannou nakon izvanredno uzbudljivog debija u boksačkome ringu

Iza nas je velika boksačka večer u Rijadu. Najveće je iznenađenje večeri bio upravo Francis Ngannou. U "crossover" superborbu je ušao kao veliki "underdog" zbog potpune odsutnosti boksačkog iskustva. Premda je kroz cijelu MMA karijeru brusio tehniku i bio poznat po svome ubojitom udarcu, bilo je doista malo vjerojatno da će u kratkom vremenu uspjeti napredovati toliko da zaprijeti aktualnom WBC-ovom prvaku, Tysonu Furyju.

Međutim, Francis je odlučio iznenaditi cijeli svijet i to na spektakularan način. Prvi šok dogodio se u trećoj rundi kada je lijevim overhandom Ngannou poslao Furyja na pod. Britanac se odmah pridigao, vidljivo iznenađen. Potom, ne samo da je Ngannou došao do odluke, već je ona bila podijeljena. Dva suca u korist Furyja, jedan u korist Ngannoua. Nakon meča svoju je izvedbu komentirao Kamerunac.

GALERIJA Hrgović pobijedio nokautom u posljednjoj rundi i postao izvanredni prvak teške kategorije (IBF)

Tyson Fury v Francis Ngannou
1/16

"Osjećam se fantastično! Jako sam sretan, iako meč nije otišao na moju stranu. Želim zahvaliti Saudijcima jer su mi pružili priliku da još jednom dokažem ljudima da nisu u pravu. Možda sam večeras ostao kratak za pobjedu i možda sam ranjen, ali mogu i ja gristi. Ja sam borac, spreman sam boriti se bilo kada i možemo odraditi revanš u bilo kojem trenutku. Siguran sam da ću se još poboljšati. Ovo je bio moj prvi boksački meč. Ne želim tražiti izlike, izgubio sam, ali vratit ću se treninzima, radit ću još jače, uz nešto više iskustva i osjećaja za ovu igru. Vratit ću se još snažniji‘‘, rekao je Ngannou pa nastavio s velikom najavom:

"‘Na početku sam bio nervozan jer je ovo novi sport za mene i nešto čime se dosad nisam bavio. Sada znam da se mogu baviti ovim sportom. Budite spremni!‘‘ Priznanje mu je odao i protivnik. "Iznenadio me svojim čudnim stilom i time što nije konstantno išao prema naprijed. Stajao je dalje od mene, čekao je moje udarce i pokušavao je kontrirati", rekao je Fury nakon meča.

VEZANI ČLANCI:

Ono što njegovu izvedbu čini još dojmljivijom jest činjenica da se 644 dana nije borio, a nakon posljednjeg meča u siječnju 2022. kada je obranio pojas protiv Ciryla Ganea, završio je na operaciji koljena.

‘‘Nisam se pripremao svih 644 dana jer sam se oporavljao od teške ozljede. Moj trening kamp trajao je tri i pol mjeseca. Slušajte, ne planiram tražiti nekakve izlike. Naporno sam radio, dao sam sve od sebe, a znam da mogu raditi još napornije. Poznajem sebe i svoju posvećenost. Okupit ću se sa svojim timom, pogledat ćemo što možemo napraviti kako bih napredovao i vratit ćemo se još bolji. Večeras sam se bojao vode, a sada znam kakva je temperatura te vode. Spreman sam vratiti se ovdje i preuzeti primat.‘‘, rekao je Ngannou.

VIDEO Dinamova legenda posuđivala je prijateljima stotine tisuća eura, na kraju je završila kao beskućnik

 

Komentara 3

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
12:38 29.10.2023.

ovo je bila egzibicija, nisam nikad vidio da Fury tako se "bori" tj. ne bori a ovaj kao potpuni novak vjervoatno nije ni blizu prvih 100 boksaca trenutno

GA
Gardelin
10:19 29.10.2023.

Tresla se brda rodio se miš.

KU
Kujttim
22:47 30.10.2023.

Francis je među prvih 7 do 8 boksača na svijetu. Naravno da će i njega nokautirati, ali sam siguran da će i on nekoga iz prvih 5 poslati spavanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije