Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nenadmašeni borci

Nobilo i Primorac: Tekvondo je u 2023. bio daleko najtrofejniji hrvatski olimpijski sport

Foto: Dražen Brajdić
1/6
22.12.2023.
u 22:33

Čelnici Hrvatskog tekvondo saveza (Nobilo, Primorac) ponose se činjenicom da je od 10 medalja sa svjetskih prvenstava u olimpijskim sportovima čak šest tekvondaških

Božićnim domjenkom na kojem su ugostili ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac te južnokorejskog veleposlanika Park Seong Unga, u Hrvatskom tekvondo savezu zaključili su jednu vrlo uspješnu sportsku godinu.

A u nazočnosti predstavnika Hrvatskog olimpijskog odbora (Damir Šegota, Neven Šavora) predsjednik HTS-a Anto Nobilo i dopredsjednik Dragan Primorac nisu se ustručavali hvaliti sport na čijem su čelu. A obojica su istaknula kako su, od 10 medalja na svjetskim prvenstvima u olimpijskim sportovima, hrvatski tekvondaši i tekvondašice osvojili šest. Preostale četiri osvojili su strijelac Giovanni Cernogoraz (zlato), gimnastičar Tin Srbić (srebro), veslačka braća Sinković (srebro) i džudašica Barbara Matić (bronca).

A predsjednik Nobilo tome je još dodao:

- Od 13 medalja na Europskim igrama, sedam je tekvondaških. Po uspjesima naših mlađih uzrasta čini se da imamo osigurano sportaše koji će se boriti za medalje u tri naredna olimpijska ciklusa. Na Prvenstvu Europe za juniore osvojili smo sedam a na Svjetskom kadetskom prvenstvu tri odličja. Na Prvenstvu Europe za kadete izborili smo šest medalja a na mlađeseniorskom Prvenstvu Europe čak deset odličja. Sve to pokazuje da imamo kvalitetne trenere i oni su naša najveća snaga.

U to ime su i nagrađeni treneri zagrebačkih klubova i onih koji gravitiraju glavnom gradu a nagrade čekaju i trenere iz splitskog Marjana (Toni Tomas, Veljko Laura, Dejan Mesarov) koji se na zagrebačkom domjenku nisu pojavili baš kao niti Nives Ambruš i Dominik Matleković. A priznanja su dodijeljena Branimiru Blečiću (Novi Zagreb), Hrvoju Bregešu (Susedgrad Sokol), Stjepanu Galu (Slatina), Luki Horvatu (Dubrava), Tomislavu Karauli (Metalac), Divijanu Martinu Kelavi (Medvedgrad), Aliju Noghandoostu (Jastreb), Mladenu Reiniću i Luki Vlašiću (Prana).

U svom govoru Dragan Primorac zahvalio se Hrvatskom olimpijskom odboru za nadopunjavanje svih HTS-ovih ideja dok je za ministricu Brnjac kazao:

- Ministrica je u kratkom vremenu napravila toliki pomak da mene to kao bivšeg ministra ispunjava ponosom.

Nikolini Brnjac zahvalio se i Nobilo:

- Ministrica me kupila onog dana kad je s nama dva sata čekala zrakoplov iz Bakua koji je kasnio i u kojem su bili naši medaljaši sa Svjetskog prvenstva. Ne znam koji bi to ministar učinio.

Pohvalili su se tekvondaši i novom digitalnom platformom koja će objediniti sve podatke koji su dosad bili po papirima. Nju je predstavio Luka Đukić a njena će aplikacija startati s prvim danom 2024. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije