Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Narančasti razočarali

Nizozemski mediji skidaju kapu vatrenima: 'Protiv ovako pametnog suparnika nije lako'

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/295
15.06.2023.
u 09:28

"Drugo poluvrijeme pružilo je sasvim drukčiju sliku. Hrvatska je bolje otvorila i odmah stavila Nizozemsku pod pritisak i ubrzo izjednačila. Koeman je pokušao izmjenama dodati malo mišića svojoj momčadi i nakratko je uspio, ali Hrvatska je ostala bolja momčad", zaključili su iz The Nederlandse Omroep Stichtinga

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je novu pobjedu, ovoga puta 4:2 nad Nizozemskom i tako izborila finale Lige nacija. Nizozemci su na poraz reagirali čestitkama i dobrim željama u finalu, a zatim su se dali u komentiranje igre vlastite reprezentacije. "Nizozemska je uspjela izboriti šokantne produžetke, ali Hrvatska se u produžecima pokazala prejakom", piše Sport Nieuws.

"Iako su se hrvatski navijači čuli bolje na De Kuipu, Nizozemci su u prvom dijelu bili glasniji na terenu. U nastavku su uz malo sreće uspjeli izjednačiti. Napadač Gakpo morao je igrati obranu. Rušio je Modrića i Kramarić iz penala je uspio poravnati rezultat", nastavljaju na nizozemskom portalu.

GALERIJA Ovako su vatreni u čarobnoj "domaćoj" atmosferi proslavili ulazak u finale Lige nacija

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
1/34

"Uz panični nogomet pri kraju regularnog dijela Nizozemska je uspjela kasno izjednačiti, ali sjajni gol Brune Petkovića u produžetku pokazao se kao nepremostiva prepreka. Ne samo da nisu izjednačili nego su u samoj završnici susreta primili još jedan gol iz penala poslije nespretne reakcije Malacije u šesnaestercu", zaključili su Nizozemci

Voetbalzone svoj izvještaj o utakmici naslovio je s: "Hrvatska nadigrala Nizozemsku u produžetku i izbacila je iz Lige nacija." Osobito ih se dojmio Luka Modrić. "Gakpo je pokušao smiriti loptu na rubu šesnaesterca, no nije računao na Modrića. Hrvatski kapetan izborio je penal koji je Kramarić pretvorio u izjednačenje. Nizozemska je nakon toga potpuno nestala i ostala bez kreativnosti, a Hrvatska je očigledno zaigrala s puno više samopouzdanja nego u prvom dijelu."

ANKETA

"Produžeci su započeli dramatično za Nizozemsku, koja je izgledala prilično umorno. Hrvati su imali sve više prostora u njihovoj polovici. Jedan takav iskoristio je Bruno Petković, koji je ostao sam na 25 metara od gola i sjajno pogodio za prednost gostiju. U tom trenutku Nizozemska je izgledala zrela za klanje, ali čak se imala priliku vratiti poslije dvije dobre prilike. One nisu iskorištene i uskoro je stigao završni udarac od Modrića iz penala“, komentirali su dominaciju Hrvatske u produžecima.

The Nederlandse Omroep Stichting (NOS) nešto je kritičniji prema izvedbi nizozemske reprezentacije. "Drugo poluvrijeme pružilo je sasvim drukčiju sliku. Hrvatska je bolje otvorila i odmah stavila Nizozemsku pod pritisak i ubrzo izjednačila. Koeman je pokušao izmjenama dodati malo mišića svojoj momčadi i nakratko je uspio, ali Hrvatska je ostala bolja momčad", napisali su pa nastavili:

VEZANI ČLANCI:

"U nastavku je dala Oranju lekciju iz pozicijske igre i ubrzo zabila drugi gol preko Pašalića i dobar osjećaj iz prvog dijela potpuno je nestao." Produžeci su hrvatski teritorij, a za ovu utakmicu su bili ključni. "Već na samom startu produžetaka bilo jasno da su Hrvati u boljem stanju i imaju više svježine. Modrić je pronašao zamjenu Petkovića, on zabio sjajno pokraj Van Dijka i tu je sve bilo gotovo."

De Telegraaf piše o još jednoj propuštenoj prilici narančastih. "Ovo je Nizozemskoj bila prilika za osvetu. Koeman je mogao popraviti dojam koji je ostavio neuvjerljiv start u kvalifikacije u ožujku i isprati gorak okus u ustima koji traje od 2019. godine i poraza od Portugala u finalu Lige nacija", piše nizozemski medij. "Koeman je imao plan, znao je da će mu za ovu pobjedu biti potrebna vrhunska partija u veznoj liniji, ali protiv ovako pametnog suparnika to nije bilo lako", zaključili su.

VIDEO Hrvatska ide u finale!! Legendarni stadion odjekuje s pjesmom navijača

Komentara 3

Avatar utunelu
utunelu
10:47 15.06.2023.

ja da sam trener repke pogotovo nizozemske 20 minuta bi mi bilo dovoljno da pregazim hrv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije