Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽJA RUKA

Britanski tabloidi zgrozili svijet naslovnicama nakon Maradonine smrti

FILE PHOTO: Diego Maradona scores for Argentina
Foto: REUTERS FILE PHOTO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/6
26.11.2020.
u 10:28

Diego Armando Maradona zabio je jedan od najkontrovernijih pogodaka u povijesti nogometa

Božja ruka. Tako je povijest upamtila pogodak koji je Diego Armando Maradona zabio Englezima na Svjetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine.

Podsjetimo, Argentinac se u 51. minuti pri skoku poslužio rukom kako bi prevario vratara Petera Shiltona za vodstvo 1:0, a samo četiri minute kasnije je zabio i takozvani gol stoljeća.

Tada je prihvatio loptu na 60 metara od gola suparnika, tijekom fantastičnog slaloma izigrao nekoliko protivničkih igrača, pa naposljetku varkom slomio i vratara za 2:0.

Do kraja su Englezi smanjili preko Garyja Linekera u 81. minuti, međutim povratka više nije bilo i Argentina se plasirala u polufinale u kojemu je s druge strane čekala Belgija. 

Dio Engleza tu prevaru Maradoni nikada nije oprostio, a tome svjedoče i naslovnice dva britanska tabloida nakon što je objavljeno da je Mali zeleni umro u srijedu tek nedugo nakon što je proslavio 60. rođendan.

- Gdje je bio VAR kada smo ga najviše trebali? - upitao se autor naslovnice Daily Stara, dok je Daily Mirror napisao "Sada je u Božjim rukama". Tome je dodano da je Maradona bio heroj, negativac, prevarant i genij.

 

 

Ključne riječi

Komentara 41

PS
popevke sAm slagal
10:43 26.11.2020.

Treći gol Engleza 1966. kojim su osvojili svoje do danas posljednje svjetski prvenstvo bio je neregularan. Lopta nije prošla crtu punim obimom. Gdje je bio war tada? Bolje im je da šute.

Avatar manjejeviše
manjejeviše
10:50 26.11.2020.

A kad su oni krađom uzeli SP 1966. Bolje im je da šute. Imperijalistička bagra.

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
11:01 26.11.2020.

Maradona je bio odličan nogometaš ali je uistinu loš primjer u svakom drugom pogledu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije