Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRKO BAŠIĆ
Povratak na članak

Nismo zaslužili ništa više od ovog četvrtog mjesta!

– Nedostajale su neke potankosti za korak više, barem za brončano odličje, koje bi ipak bacilo drukčiji i ljepši sjaj na ovaj nastup Hrvatske – kaže Saračević.

Komentari 40

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
09:28 27.01.2014.

Jezušmaria, dajte prestanite razgovarat o "ozračju", "klimi", i sl. Osečam se ko da slušam vremensku prognozu. Dajte pametne glave rukometne recite koju o ritmu i tijeku pojedine tekme, o taktici, o pojedinim akcijama, da vidimo kaj je meritum stvari u pitanju. Brzo bu se pokazalo da trener blage nema o taktici i planu za pojedinu tekmu, a o potezima tijekom tekme da i ne govorim. puno više igrački i navijački, nego trenerski. Kaj dela trener Francuza? Sedi i razmišlja. Tu i tam skoči ali vrlo retko. Ponekad veli nekaj kratko celoj momčadi, a ovi očito znaju koju, zamisli sad čuda, "uigranu akciju" trebaju odigrat. Zakaj to nisam čul od Goluže? Kaj se 15 minuta prije kraja pri izjednačenom rezultatu i napadu veli (s super tvrdim č) "Ajmo dečki, ajmo!" ili se ipak veli nekaj drugo, npr. o uigranoj akciji koji treba odigrat i kak zatim u obrani? Možda ja fakat ništ ne kužim.

VL
DO
domazl
09:44 27.01.2014.

Nepostojanje kemije između izbornoka i igrača osjećala se kroz TV prijemnik. Možda krajnji rezultat ne bi bio bolji s boljim trenerom, jer jedan kiks u kvalifikacijama odredi daljnji tijek. Ali, da se jedan igrač (najbolji na svijetu) nameće igrom na način, ja to moram sam, ne doprinosi uspjehu. To bi pravi trener kanalizirao, ukazao na pogrešan pristup. Prije nekoliko godina trojica su držali Vorija, on zabijao, ali i vanjski. Ovaj puta to je izostalo. Hvalimo se 6/0 obranom, a pivoti nam se šeću kao na korzu. Nije dovoljan visoki plot u obrani, kada ga uopće nema do metra visine. U napadu se vanjski rješavaju lopte " u bunar", tek kada odustanu od šutiranja. Lopta je išla sporo, izmjena mjesta igrača telefonirajuća, nije se igralo na utrčavanje(krila) na drugog linijskog, kada su nam igrali obranu na 9m. A sve to trener koji zna, vidi. Naravno, Goluža ne. Smjena od Šole do dole.

VL
DO
dogeatdog
10:16 27.01.2014.

Ma repka nam je ok, imamo pravu generaciju igrača na svjetskoj razini, i nedostajalo je samo malo sreće i koncentracije za korak više. I tu se sad postavlja pitanje slaganja momčadi u određenim presudnim trenucima. A tada dolazi do izražaja selektor. To je ono po čemu se Lino razlikovao od Goluže. Sasvim je logično da,ako u dvije godine dođemo 4 puta u polufinale i dalje ne ide,da se proba s drugim selektorom. Baš me zanima da li bi Lino sa ovom generacijom otišao do kraja, imam osjećaj da bi bilo tako. A i pitanje Balića i Lackovića,koji bi se razuman selektor odrekao usluga njih dvojice,pa to nikome na ovom planetu nije jasno,očito su tu u pitanju i neki osobni razlozi i netrpeljivosti.

VL
NM
nemirno more
08:43 27.01.2014.

potpisujem svaku izgovorenu od strane najboljeg golmana svih vremena

VL
Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
10:00 27.01.2014.

Pa izgubili smo od sve tri prvoplasirane reprezentacije na prvenstvu, naravno da nsimo zaslužili više od 4. mjesta.

VL
MI
micko3
08:52 27.01.2014.

Da nas je netko rasturio kao Francuska Dansku Golužu bi stavili na giljotinu. Dečkima svaka čast, dali su sve od sebe iako je ozračje oko ruk. reprezantacije i prije odlaska u Dansku bilo sramotno i dalje se nastavlja.

VL
PA
Palooka
09:01 27.01.2014.

Nije kriv Goluža nego Gobac koji ga drži na mjestu izbornika,

VL
EM
emojmile
10:24 27.01.2014.

..."Kaj dela trener Francuza? Sedi i razmišlja. Tu i tam skoči ali vrlo retko. Ponekad veli nekaj kratko celoj momčadi, a ovi očito znaju koju, zamisli sad čuda, "uigranu akciju" trebaju odigrat. ! "" potpisujem !!!

VL
DU
Deleted user
10:40 27.01.2014.

Žao mi je igrača, imamo odličnu ekipu. Problem je Gobac kojeg treba maknuti, a s njim i Golužu. Očito niti jedan niti drugi nisu dorasli poslu za koji su zaduženi. Červar bi s ovom ekipom radio čuda.

VL
SA
SI aka SI
13:36 27.01.2014.

plasman u polufinale nikako ne može biti nazvan neuspjehom. Da li smo mi sposobni za više od četvrtog mjesta? Jesmo, ali uz nekoliko preduvjeta. Na neke ne možemo utjecati, pa je o njima glupo uopće pričati- npr. boljeg golmana od Alilovića nemamo, a za zlata ti treba netko u rangu Omeyera, Schmala, Landina, Šterbika itd. Ali, olako i nekorektno riješavanje Balića, Sulića i Lackovića (pa i Dominikovića i Špoljarića za obrambeni dio) se pokazalo kao loš potez. Francuzi su pomladili momčad, ali tu je i dalje Omeyer i Narcisse koji uskoće kad treba. Pa ni ona naša vrhunska generacija (Balić, Lacković, Metličić, Džomba, Kaleb) ne bi krenula sa zlatom da nije bilo Goluže i Jovića koji su izvlačili na iskustvo kada je bilo potrebno. Nitko me ne može uvjeriti da Balić ne bi bio korisniji od Josipa Valčića. Pa nije taj Valčić neki talent čijem Bogom danom talentu se ne smije stati na put. Tko je to odlučio i tko ne vidi da Alilović ne može obraniti ništa, a na klupi drži Loserta (koji nije Omeyer, ali je vjerojatno moglo proći bolje da je izmjena napravljena na vrijeme) i tko je zaboravio da postoji obrana 3-2-1 koju je Lino izmislio i doveo do savršenstva, tko je na nas navukao bijes cijele dvorane komentarima o smještaju, tko misli da je napravio sve kako treba, ali su mu suci uvijek krivi za sve itd.......taj je uzrok broj 1

VL
LA
laki13
13:02 27.01.2014.

Možemo mi pričati da je uspjeh što smo se plasirali !? Realno nismo dobili nikoga od pravih ekpia ...pa ismo ni zaslužili ništa više ! Za mene je to totalni neuspjeh i točka .

VL
Avatar compañero
compañero
10:34 27.01.2014.

ne radi se o tome da moramo (uvijek) biti bolji od drugih, nego da pružimo najviše od sebe u svakom pogledu. nije fora u tome da se dečki fizički i psihički potpuno iscrpe, a da ne naprave onoliko koliko vrijede...aa za to treba i vrhunski trener, a ne neki limitirani goluža koji na štetu naših rukometaša (i svih nas) obavlja šegrtsku praksu

VL
QW
qwe
16:58 27.01.2014.

Umjesto bilo kakvog drugog komentara tko je kriv ili zaslužan: Kaže Goluža na TV da je ulazak u polufinale uspjeh i da sprema ekipu za svjetsko prvenstvo. Sve je rekao u jednoj rečenici. Pametnom dosta.

VL
ST
staro topoljanin
16:49 28.01.2014.

jest zasluzili ste i to kako samo da nam cupo nije promasio sedmerac,pa dva sto postotna zicera ,bila bi druga prica ,glavu gore drugo prvenstvo ce biti sto posto puno bolje.

VL
LA
laki13
13:04 27.01.2014.

Zaboravih : Goluža odstupi !

VL
RI
Rizlman
14:34 27.01.2014.

Ne znam baš kolika je Mirko Bašić referenca za komentiranje rukometa, bez obzira što ga je nekad vrlo uspješno igrao, odnosno branio na golu. Jer on je na samom početku natjecanja izdvojio Srbiju kao moguće iznenađenje jer kako reče "jačiči su nego ikad", da bih ja nakon toga na streamu pogledao tu Srbiju protiv Rusije i shvatio kako je to kanta od ekipe koja se nimalo nije promjenila, imaju vrhunskog vratara i dva solidna vanjska pucača, a pivota im još uvijek igra Toskić, krila su im smješna kao i uvijek, oni Prodanovići i Manojlovići koji mjenjaju Ilića i Vujina su smješni itd. Srbija je bila daleko jača ekipa recimo 2005. godine na SP u Tunisu kad smo ih izbacili jedva na način da je Šola obranio udarac s krila u zadnjim trenucima utakmice. Inače mislim da smo zaslužili biti najmanje treći po prikazanoj igri jer je očito da smo puno bolja ekipa od Danske, a sa Španjolcima smo tu negdje, jedino Francuzima priznam sportski da su bolji od nas, jer su pokazali najbolju igru na turniru. A koliko je Hrvatska bolja od Danske pokazat će činjenica da su oni uz sudački poguranac, uz fizičko odstranjenje Bičanića i Buntića iz utakmice, uz činjenicu da naš vratar nije obranio gotovo ništa, te uz činjenicu da smo promašili hrpu zicera opet morali uložiti 120% svojih mogućnosti da nas pobjede, a što ih je istrošilo u tolikoj mjeri da su ih Francuzi u finalu pomeli košarkaškim rezultatom. Svaka čast Mirku Bašiću na velikoj rukometnoj karijeri, ali gospodin Dvoršek se pokazao kao pravi znalac rukometa, uživao sam slušati komentare tog čovjeka koji je pokazao znanje i čije procjene su bile vrhunske, od one da će Poljska dobiti Švedsku, mi Poljsku a da će u finalu Francuzi pomesti Dance. I naravno, nije mu palo na pamet gurati Srbiju u krug favorita..

VL
DI
Dupin iz Kupe kod Siska
10:07 27.01.2014.

4. težak naslov

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
12:39 27.01.2014.

Bravo dečki, igrali ste čvrsto i dobro i četvrto mjesto je dobar uspijeh i nada za još bolje.

VL
LA
Laura Anny
15:41 27.01.2014.

Imate Luku Sokolica sa fantasticnom tehnikom igranja, imajte na umu

VL
BO
BOBOLE66
18:11 29.01.2014.

Momci glavu gore ,pogledajte velesile iza sebe koje su ostale kuci ili nista napravile na mladjima svijet ostaje U21 nove generacije su tu bit ce jos veselih trenutaka uz nasu repku....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.