Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Zubčić

Nismo ni zaslužili ništa više od poraza protiv Rome

Tomislav Zubčić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
22.01.2015.
u 08:21

Cibona u posljednjih 50 dana ostala i bez trećeg člana prve petorke - u poljsku Zielonu Goru odlazi centar Jure Lalić.

Cedevita je sinoć u Rimu ostala bez bodova u trećem nastupu u Eurokupu, a Cibona je u Zagrebu ostala bez Jure Lalića. Cibonin centar odlučio je prihvatiti ponudu poljskog prvoligaša Zielona Gora gdje će imati značajno veću plaću pa je i razumljivo što napušta klub koji muku muči s isplatama igračima.

Za razliku od cibosa, cedevitaši takvih problema nemaju, ali imaju sa stalnošću svoje igre. Izgubili su sinoć od Rome (66:73) ne zato što je domaćin igrao jako dobro, nego zato što su oni igrali poprilično loše u prvoj i posljednjoj četvrtini. Posebice u onom obveznom dijelu igre.

U posljednju četvrtinu ušlo se s prednošću gostiju (55:50), no Cedevitina se igra u posljednje tri minute susreta posve raspala. Priznao je to i najbolji Cedevitin strijelac Tomislav Zubčić (15 koševa):

- Uz čak 21 izgubljenu utakmicu nismo imali pravo na pobjedu. Domaćini su bili puno agresivniji na što nismo znali odgovoriti.

I doista, domaćini su u prvoj četvrtini imali čak sedam napadačkih skokova. Prvo poluvrijeme gosti su započeli sa problemima u skoku, a završili su ga s velikim problemima u kontroli lopte i sa čak 15 izgubljenih lopti. Do konca utakmice domaćini su upisali 17 napadačkih skokova pri čemu Cedevitinim centrima nikako ne služe na čast onih osam napadačkih skokova 204 cm visokog Morgana. A upravo je on bio igrač utakmice (17 koševa, tri osvojene lopte), a dvoznamenkasti kod Rimljana bila su još dvojica Amerikanaca - Gibson (19) i Ejim (13).

Hrvatski razigravač domaćina Rok Stipčević upisao je 9 koševa i dvije asistencije što je po učinkovitosti bilo više od dvojice bivših razigravača Rome, danas cedevitaša Ukića (7) i Gordića (3). Uz Zubčića, jedini dvoznamenkasti gost bio je centar Bilan (12 koševa).

>>Virtus prejak za šuterski neraspoloženu Cedevitu u Eurokupu

Komentara 2

BI
binki
08:43 22.01.2015.

koja prevara je onaj Ukić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije