Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
marin čilić

Nisam imao reket u ruci tri tjedna, Australian Open mi je upitan

Tennis - Barclays ATP World Tour Finals - Day Four - O2 ArenaMarin Cilic reacts whilst competing against Tomas Berdych during the Barclays ATP World Tour Finals at The O2 Arena, London.Jonathan Brady Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Press Association/PIXSELL
04.01.2015.
u 12:20

našeg tenisača Marina Čilića muči ozljeda nadlaktice Cilj je za ovu sezonu TOP 5, radit ću još više nego prošle sezone

Otkazao je turnir u Brisbaneu ("ali drago mi je da je to mom prijatelju Matoševiću omogućilo ulazak u glavni turnir"), a sada je upitan i njegov nastup na Australian Openu. Marin Čilić u svojevrsnoj je utrci s vremenom, prvi Grand Slam turnir sezone počinje 19. siječnja, a pobjednika US Opena još muči ozljeda desne nadlaktice. A trebao je, prema rasporedu, igrati i ekshibicije u Adelaideu (počinju 13. siječnja).

– U ovom je trenutku 99 posto da neću nastupiti, ali ne želim još i službeno otkazati. Ostavit ću to otvorenim kako bih si dao priliku da ipak odigram nekoliko mečeva prije početka Australian Opena. Ako želim nastupiti u Melbourneu, morao bih barem deset dana prije početi s treninzima kako bih došao do zadovoljavajuće razine igre. Zbog duge stanke neću, naravno, od prvog dana moći raditi maksimalno. U sljedećih nekoliko dana odlučit ću hoću li putovati u Australiju ili ću otkazati i Australian Open – kaže naš tenisač.

Kakvo je zapravo stanje vaše desne nadlaktice, što kažu liječnici?

– Napravit ću novu magnetnu rezonanciju da vidimo u kakvom je stanju. Posljednja koju sam napravio 18. prosinca pokazala je poboljšanje u odnosu na završetak sezone. Bolje je, ali koliko bolje, još ćemo vidjeti. Posljednja dva tjedna prilično sam vremena proveo na različitim terapijama, nisam igrao tenis uopće, u želji da potpuno odmorim ruku i pokušam sanirati smetnje.

Dakle, niste trenirali od Dubaija. Je li to najdulja stanka bez treninga u vašoj karijeri?

– Točno, nisam uzeo reket u ruke od Dubaija, preciznije od 12. prosinca. No, nije to najdulja stanka, nakon ozljede koljena prije dvije godine pauzirao sam i dulje. No, na sve nastojim gledati i s pozitivne strane, odmorio sam se za Božić i Novu godinu, bio sa svojima.

O čemu je zapravo riječ, je li to ozljeda mišića ili kosti?

– Riječ je o edemu koštane srži (nakupljanje tekućine u dijelu srži kosti, op. a.), došlo je do stadija pred stres-frakturu, tako da su daljnji treninzi, posebno mečevi, mogli uzrokovati frakturu. Zato sam morao pauzirati, posljednja tri tjedna nisam igrao, no nadam se da će uskoro sve to zacijeljeti.

Hoće li i Goran s vama u Australiju?

– Goran je u Hrvatskoj, planiramo zajedno otputovati u Australiju. On ima svoj nastup u drugom tjednu Australian Opena pa ćemo vidjeti što ćemo i kada ćemo.

No, nastup na Zagreb Indoorsu ne bi trebao biti upitan?

– Vjerujem da će dotad sve biti u redu. Bit će mi zadovoljstvo nakon osvojenog US Opena zaigrati prvi put pred svojom publikom. Turnir slavi jubilej, 10. godišnjicu, nadam se da ću se i ja pridružiti slavlju i zabilježiti i sam mali jubilej – osvojiti peti naslov. Bit će mi to velik motiv iako me na Touru već zafrkavaju da je u Zagrebu ionako samo pitanje tko će biti u finalu, a Čilić ima trofej već i prije početka.

Cilj sezone ostaje ulazak u Top 5?

– Da, i imam velik motiv za to. Radit ću još više nego prošle godine!

>> 'Rame je bolje nakon terapije, no Melbourne je pod velikim upitnikom!'

Komentara 1

MA
MagnusJohnson
13:56 04.01.2015.

Uvijek sam navijao za Čilića, ali baš mi se sad zgadio ovim jadikovanjem. Nadlaktica ga nije boljela ona dva tjedna koja je proveo igrajući onu smiješnu ligu koja nema nikakvog značaja, nije boljelo dok je lova kapala, čim je turnir završio odmah počinju bolovi. On je kao profesionalac, a izveo je ovim potezima glupost stoljeća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije