Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za plave igra hajdukovac

Nikola Moro otkrio kako je na nevjerojatan način iz Hajduka otišao u Dinamo!

28.10.2014., Zagreb - Mladi igrac GNK Dinamo Nikola Moro.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/6
16.12.2016.
u 19:31

– Bio sam ne nekoliko turnira s Hajdukom. Tako sam otišao na jedan turnir s bijelima u Ivanić Grad, došao sam autobusom Hajduka, a iz Ivanića sam otišao autobusom Dinama u Zagreb – uz smiješak kaže Nikola Moro.

Kapetan juniorske momčadi Dinama, a sad i dio prve momčadi plavih kojem sve više vjeruje trener Ivajlo Petev, navijač je Hajduka. Nije to nova priča, Nikola Moro je dečko iz Solina i naravno da je uvijek navijao za Hajduk.

Moguće je da dobije priliku zaigrati na Poljudu u subotu, hoće li biti treme?

– Ma ne vjerujem, iako ja tu utakmicu posebno doživljavam, na drukčiji način, trema me neće pojesti. Bio bi mi to prvi derbi, prvi put na Poljudu, a zna se odakle sam – kaže 18-godišnji Nikola.

Imaju više purgera od Splićana

U Dinamo je došao s 11 godina, kako to?

– Dosta se puta o tome pričalo, no tako smo odlučili nakon nekoliko razgovora.

Nogomet je Nikola počeo igrati u Solinu, bio je i na turnirima s Hajdukom, a onda ipak došao u Dinamo.

– Bio sam ne nekoliko turnira s Hajdukom. Tako sam otišao na jedan turnir s bijelima u Ivanić Grad, došao sam autobusom Hajduka, a iz Ivanića sam otišao autobusom Dinama u Zagreb – uz smiješak kaže Nikola Moro.

Ubrzo se trajno preselio u Zagreb.

– Prvo sam bio sam s ocem u Dinamovoj kući, a onda se nakon godinu dana preselila cijela obitelj, i mama i dva brata. Braća i nogomet? Ma ne, lijepo se školuju, nisu baš za sport.

Za koga navijaju?

– Pa za mene!

Postao je Nikola kapetan Dinama, a činjenicu da ne bježi od toga da je navijač Hajduka pozdravio je nedavno i izbornik mladih Darijo Bašić te nekadašnji Nikolin trener Jozo Bandić. Kažu, to pokazuje njegov karakter, poštenje.

– Mislim da su me roditelji dobro odgojili, ne želim lagati i nešto skrivati. Mislim da je to veća pohvala za moje roditelje nego za mene. Gledajte, moje je djetinjstvo vezano uz Split, uz Hajduk i mislim da je to normalno, držim da nitko ne bi trebao imati nešto protiv toga, a naravno da volim i Dinamo i da ću napraviti sve da Dinamo pobijedi.

Za koga će u Solinu navijati kad su subotu krene derbi?

– Vjerujem da će navijati Hajduk i za mene.

Zovu li vas za ulaznice?

– Više zovu mog tatu nego mene. Bit će i mojih navijača na Poljudu, možda ne baš na južnoj tribini, ali bit će ih.

Vi ste u Dinamu, a s druge strane u Hajduku će biti nekoliko Zagrepčana.

– Da, stalno pričaju o “našoj dici” i “bilim tićima”, a više je u momčadi Hajduka stranaca i purgera od Splićana.

Subotnja utakmica jako je važna za Dinamo, ne bi bilo dobro za plave da Rijeka pobjegne na devet ili sedam bodova prije zimske stanke.

– Moramo pobijediti, ni na što drugo i ne mislimo.

Koliko je Hajduk u ovih nekoliko dana mogao promijeniti s obzirom na to da je stigao novi trener?

– Mislim da tri-četiri dana nisu dovoljna da oni postanu nekakva Barcelona, no bez obzira na to, na Poljudu nikad nije lako igrati, treba sve uvažavati. A mi idemo “u kost”, idemo to dobiti.

Prvaci ćemo biti mi

Možda Poljud neće biti pun, ali opet, bit će to prava atmosfera.

– Prvi put na SP-u mladih u Čileu i sada za Dinamo protiv Juventusa u Torinu igrao sam pred punim stadionom i osjećaj je predivan. Fali nam to u Maksimiru, možda jednog dana...

Dobije li Dinamo na Poljudu, a Rijeka na Rujevici Istru, ipak će Riječani imati šest velikih bodova prednosti, može li se to uopće dostići?

– Naravno, na kraju ćemo mi biti prvaci, vidjet ćete. Sad treba sve dobiti, ne kiksati na “malim” utakmicama, vrijedno skupljati bodove... Da, nema se što drugo očekivati u subotu, samo našu pobjedu.

Komentara 3

DU
Deleted user
22:32 16.12.2016.

Promjena busa ili ti jackpot. Bravo Moro.

GV
golub Vaso
23:54 16.12.2016.

u hajduku igraju oni koji plate, a u dinamu najbolji, to je sva istina zašto se stvorila razlika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije