Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD ZAGREB - BARCELONA

Karabatić košta kao pola 'plinara, a najmanje plaćeni igrač Barcelone zaradi više od najbolje plaćenog zagrebaša

Nikola Karabatić
Foto: DPA/PIXSELL
09.04.2015.
u 15:50

- Lako je njima jer budžet od sponzora ide samo na igrače, dok im sve ostale troškove pokriva nogometni klub. A mi od svog budžeta moramo izdvajati za plaće zaposlenika, za put, smještaj, a igračima ide ono što ostane - ističe Ante Ančić.

Rukometaši PPD Zagreba mogu se pohvaliti da su u najmanje dvije stvari bolji od Barcelone, svog večerašnjeg suparnika u četvrtfinalu Lige prvaka. Jedna je da imaju veću gledanost, a druga da su primili najmanje pogodaka u dosadašnjih 12 utakmica ove sezone. Sigurno je da će po broju gledatelja ostati najgledanija momčad Lige prvaka, a hoće li zadržati primat po najmanjem borju pogodaka ovisi o tome koliko će ih primiti u igri protiv najboljeg napada ove sezone u Ligi prvaka. Netko će dodati da gledanost ne bi bila tako velika da se ulaznice naplaćuju. O tom potom...

Šest puta veći proračun

- U još jednoj stvari ne kaskamo za njima, a to je organizacija utakmice. U tome smo možda i bolji - istaknuo je Ante Ančić, direktor kluba.

Sve druge brojke su debelo na strani Barcelone. Katalonski klub ima proračun od gotovo 10 milijuna eura, a proračun PPD Zagreba je samo 1,7 milijuna eura.

- Lako je njima jer budžet od sponzora ide samo na igrače, dok im sve ostale troškove pokriva nogometni klub. A mi od svog budžeta moramo izdvajati za plaće zaposlenika, za put, smještaj, a igračima ide ono što ostane - ističe Ančić.

Nikola Karabatić, kao najskuplji igrač Barcelone, ima godišnju plaću od 450.000 eura, kao pola momčadi našeg prvaka. Njihov najmanje plaćeni igrač dobiva više nego najbolje plaćeni igrač PPD Zagreba. A najbolje plaćeni zagrebaš, a samo je jedan takav, zaradi godišnje 84.000 eura.

U prvoj sedmorci Barcelone igra samo jedan Španjolac (Tomas), dok kod zagrebaša igraju svi Hrvati (Čelica ulazi s klupe). Nekad, kada je Barcelona osvajala Kup prvaka, u prvoj sedmorci bio je samo jedan stranac (Svensson) i šestorica Španjolaca (Guijosa, Ortega, Šepkin (?), Masip, Garralda, O'Callaghan).

Kada bismo uspoređivali pozicije, onda je Barcelona bolja na njih šest, a PPD Zagreb može biti izjednačen jedino na mjestu vratara. Filip Ivić je ove sezone u nešto boljoj formi od Danijela Šarića. Na svim ostalim pozicijama Barcelona ima igrače koji su osvojili na desetke trofeja, i to ne samo s klubom već i s reprezentacijom Francuske (Karabatić, Sorhaindo), Danske (Noddesbo), Islanda (Sigurdsson) i Španjolske (Morros, R. Entrrerios, Tomas, Sarmiento).

Poput Gummersbacha

Barcelona ima osam osvojenih naslova pobjednika Kupa prvaka i Lige prvaka, a PPD Zagreb dva. I po broju finala Barcelona je bolja - igrala je ukupno u dvanaest, a PPD Zagreb u šest. Zanimljivo je da na tablici broja finala Zagreb dijeli treće mjesto sa Gummersbachom. Između Barcelone i Zagreba je Kiel koji je igrao u sedam finala. S obzirom na ulaganje, Barcelona će još godinama biti u vrhu europskog rukometa i gotovo ju je nemoguće dostići.

Što se tiče uvjeta, Barcelona nema vlastitu dvoranu. Blau Granu dijeli s košarkašima, malonogometašima i hokejašima na koturaljkama.

- Da, ali svaki klub u toj dvorani ima svoje dvorane za sastanke, posebnu dvoranu za videoanalizu, svoju svlačionicu... Što se tiče zasposlenika kluba, oni imaju tri prostorije, baš kao i mi - istaknuo je Ante Ančić.

>> Zagreb dao karte besplatno, a oni ih preprodaju na Njuškalu

Komentara 1

DH
dalibor.hren
16:18 09.04.2015.

Koliko Karabatić dobiva od kladionica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije