Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGROMNA POPULARNOST

Niko Kranjčar dugo godina nije doživio ovako nešto, kao da još uvijek igra

Niko Kranjčar
Foto: Antonija Kokot
1/7
27.10.2022.
u 10:16

Proslavljeni nogometni reprezentativac postao je kum Male besplatne knjižnice na igralištu NK Jaska Vinogradar, gdje je imao dirljiv i srdačan doček

Predivno, doista nadahnjujuće poslijepodne proveo je u Jastrebarskom proslavljeni hrvatski reprezentativac, bivša zvijezda Dinama, Hajduka i engleskog nogometa Niko Kranjčar (38), gdje je postao kum prve nogometne Male besplatne knjižnice, koje su postavili Kreativni studio Zvrk i Nogometni klub Jaska Vinogradar kraj svojih klupskih terena na Centrali.

Dirljiv je bio doček slavnoga Nike na igralištu koje nosi ime najpoznatijega jaskanskog nogometaša Marijana Bradvića. Nekoliko desetaka dječaka lokalnoga kluba s roditeljima, brojni štovatelji, navijači Dinama, ali i poneki hajdukovac okružili su Niku Kranjčara koji se strpljivo s njima fotografirao, dijelio autograme, i pritom istinski uživao. Niko je svoju profesionalnu klupsku karijeru okončao prije četiri godine, od dresa reprezentacije oprostio se još 2013. godine, ali još uvijek uživa ogromnu popularnost. Kao da još igra.
Niko je u večernjim satima posjetio i seniorsku momčad Jaske na treningu, gdje je također srdačno dočekan.

Naime, Nikin tata, pokojni velikan hrvatskog nogometa Zlatko Kranjčar, počasni je član NK Jaska, te će uskoro dobiti i mural na zidu klupskih prostorija. Mala besplatna knjižnica u Jaski zapravo je ormarić s knjigama postavljen uz klupske prostorije, iz kojega mladi nogometaši nakon treninga mogu bez naknade i članarine posuđivati svoju omiljenu literaturu.

Foto: Antonija Kokot

- Znam da volite igrati nogomet i to je super, ali čitanje i škola su jednako bitni. Nogomet i čitanje čine odličnu kombinaciju. Marljivo trenirajte i postižite dobre rezultate, ali nađite vremena i za čitanje – poručio je Niko Kranjčar okupljenim dječacima.

Niko je u Jaski posjetio bliskog prijatelja svog oca, Ninu Škrabea, koji je s Cicom Kranjčarom 2002. godine objavio knjigu 'Cico, od Maksimira do Ulice pjesnika'. A program na Centrali vodila je Klementina Škrabe, predsjednica Kreativnog studija Zvrk.

Mala besplatna knjižnica (Little Free Library) naziv je neprofitne organizacije sa sjedištem u američkom gradu Hudsonu u državi Wisconsin), a glavni cilj je razmjena knjiga preko malih besplatnih knjižnica koje se postavljaju vani, na trgovima, kraj škola, u susjedstvima gdje cirkulira puno ljudi, posebno djece i mladih.

U sklopu programa 'Mala besplatna knjižnica' u svijetu je registrirano više od 90 tisuća malih knjižnica, u više od 90 zemalja, a svake godine kroz te knjižnice svoje čitatelje nađu milijuni knjiga. Cilj programa je omogućiti pristup knjigama ljudima svih dobnih skupina, promovirati pismenost i ljubav prema knjizi i pisanoj riječi. 

- Kreativni studio Zvrk iz Jastrebarskog do sada je već postavio četiri Male besplatne knjižnice (licencirane Little Free Libraries) kraj osnovnih škola u Jastrebarskom i Klinča Selima te u centru Krašića, a naša prva nogometna Mala besplatna knjižnica postavljena je sada i u sklopu Sportsko-rekreativnog centra Centrala u Jastrebarskom. Na njemu trenira i odigrava utakmice devet momčadi koje djeluju u sklopu Nogometnog kluba Jaska te uz našu Malu besplatnu knjižnicu svakodnevno prolazi više od 200 djece i mladih – kazala je predsjednica Kreativnoga studija Zvrk Klementina Škrabe.

>> Izjave igrača Dinama nakon poraza od Milana pogledajte u videu


 
Ključne riječi

Komentara 3

GI
gira
15:44 27.10.2022.

fino odgojen čovjek, nije on bjelica.

NA
Nale50
12:10 27.10.2022.

Niko je ne smo vrhunski sportaš , nego pristojan , uzoran , obrazovan mladi čovjek . bio je uzoran učenik XV. Gimnazije(MIOC )....bio je moj učenik.....

TU
TutoBruto
10:37 27.10.2022.

Po cemu je on to proslavljen? Njega se gura samo zato sto je decko iz Zagreba. Zagrebacki decec! Lik i karijera bez veze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije