Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKO KOVAČ:

Remi mi se nije svidio, ali ne mogu udarati po dečkima

Niko Kovač
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
04.09.2015.
u 23:15

'Sada nas čeka još veći protivnik i moramo biti sto posto spremni.'

Odmah nakon remija bez pogodaka u Azerbajdžanu, hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Norvešku, gdje će u nedjelju odigrati novi kvalifikacijski dvoboj za Europsko prvenstvo 2016. godine.

- Znali smo da će biti teško i da će Azerbajdžan biti bolji nego u Osijeku, a uz onoliko propuštenih prilika ne može se dobiti utakmica. Nedostajala nam je jedino realizacija. Protiv Norveške, iako smo pobijedili 5:1, igra nije izgledala kao što sam priželjkivao - rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza i nastavio:

- Remi se ni meni ne sviđa, ali nema smisla da sada udarim po dečkima. Znamo da smo mogli biti efikasniji, no i to je nogomet, a sada nas čeka još veći protivnik i moramo biti sto posto spremni.

U Azerbajdžanu su pod posebnim povećalom bili Marko Pjaca i Milan Badelj, članovi udarne postave, a na meti se kritika zbog promašaja našao Mario Mandžukić.

- Pjaca je bio naš najbolji igrač, išao je okomito kao što smo i tražili te je pokazao da može igrati u bilo kojem sustavu. Mislim da smo u njemu dobili još jednog važnog reprezentativca za budućnost. Badelj je bio odličan u obrambenom dijelu, a nije Mandžukić jedini promašivao i ne bih nikoga izdvajao. Ključno je što smo ulazili u prilike, a svi su bili zaduženi i pozvani da zabiju - naglasio je Kovač.

Kako će se Vatreni postaviti u Oslu?

- Sad se sve malo promijenilo, Norveška nam je došla samo na bod, a vrlo su čvrsta momčad s nekoliko košarkaški visokih igrača te će igrati na skok, prekršaj, centaršut, uz podršku s tribina. Morat ćemo se boriti od prve do zadnje minute, fizički će sigurno biti intenzivnije nego u Azerbajdžanu. No, imperativ je na Norveškoj, neriješen rezultat više igra nama nego njima, ali želimo pobjedu - zaključio je izbornik.

>> Nadam se da ćemo u Norveškoj vidjeti pravu Hrvatsku

>> Hrvatska razočarala protiv Azerbajdžana, Prosinečki nadmudrio Kovača

Komentara 39

JU
juma
01:04 05.09.2015.

Igra je bila dobra, Pjaca vrlo dobar, Badelj je imao 2 ili 3 kriva dodavanja, ali i isto toliko genijalnih proigravanja na krilo prema Vrsaljku. Sa Mandžukićem se mora imati strpljenja. Azere smo nabili 90 minuta u mišju rupu, ali nismo imali koncentracije u završnici. Protiv Norveške može samo biti još bolje. Ne treba dopustiti da ekipu zahvati malodušnost i pesimizam koji su tipični za hrvatske medije koji time truju i naše navijače. Zato glavu gore i pokažite koliko vrijedite.

CR
crodijaspora
07:22 05.09.2015.

Niko ja bih Ovako u Oslu Subašić Srna Vida Ćorluka Vrsaljko Raketić Brozović Modrić Perišić Kalinić Pjaca 4 3 3 ala Barcelonaić Kalinić Pjaca 4 3 3 ala Barcelona

DE
debelisef
15:13 05.09.2015.

Reprezentacija protiv Azera nije igrala lose, losa je bila samo realizacija. Jedino kaj se Kovacu moze prigovoriti je forsiranje Pranjica, koji je jedino one 2 sezone u Heerenveenu odigral zapazeno i to u veznom redu. Decko nikada nije bil bocni,i, to je postal silom prilika u nedostatku boljega na toj poziciji. Kovac mora "izmisliti" lijevog bocnog za vece dosege, ne znam moze li to Leovac ili Jedvaj ( koji je desni, ali koji bi u repki sigurno pristal igrati i lijevog ) ili neko treci. Kaj se Mandukica tice, on je jos uvijek dobar napadac i ima pravo na losu utakmicu. Cak i ako bi ( nedaj Boze) nastavil s losom formom, tesko bi ga zbog dosadasnje reputacije , statusa u ekipi i zasluga bilo posjesti na klupu, s obzirom da su Kramaric i Rebic (koji su po meni kompletniji napadaci) zbog "krivih" transfera zavrsili na klupama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije