Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN Sve manje igra u klubu, čime se sve više udaljava od nacionalne momčadi

Niko Kovač: Dinamo? Pa ima i drugih klubova na kugli zemaljskoj

25.12.2008.
u 20:09

Kapetan hrvatske reprezentacije već se dugo premišlja - bi ili ne bi svukao reprezentativni dres. Mnogi su mišljenja da je došlo vrijeme za mlađe, da postoje igrači koji ga mogu naslijediti, da je u njima budućnost. No, izbornik ga je podržao, pozvao za utakmicu s Ukrajincima i pokazao kako na njega računa i u sljedećem ciklusu.

- U Red Bull je došao novi trener, više me ne vodi Trapattoni, a ovdje nemam ni Slavena Bilića. Tako je to, nekima se sviđaš, nekima ne, prepričao je Kovač svoju nimalo komotnu situaciju u razgovoru za Novu TV.

U 17. utakmica ove sezone postigao je jedan jedini gol, naravno u reprezentativnom dresu - Kazahstancima. Iako mu je 37. godina mnogi bi ga klubovi još željeli vidjeti u svojim redovima. Spominjao se Hajduk, brat je trebao doći u Dinamo, no na kraju su braća ostala u inozemstvu.

- Maksimalno ću još godinu dana igrati nogomet. Hoću li otići, još ne znam. Dinamo? Ima i drugih klubova osim Dinama na zemaljskoj kugli, slao je otvorene signale Zoranu Mamiću i njegovom bratu da ga zaobiđu u slaganju momčadi za nastavak sezone.

Prisjetio se i utakmice s Turcima, po kojoj će pamtiti 2008. godinu, te skicirao kako treba izgledati njegov nasljednik.

- Kapetan mora biti čvrst, ne smije popuštati svojim igračima. Moj nasljednik treba biti takav. Voljet ću reprezentaciju sve do svoje smrti. Pohađam trenersku akademiju, no volio bih više biti sportski direktor nego trener.

- Neostvarena želja mi je što nismo uspjeli ući u finale Europskog prvenstva. To više neću moći ispraviti, ožiljak na srcu je veliki. Koliko god budem živio, uvijek ću se sjećati te nesretne utakmice s Turcima. No, ovi mlađi dečki, on će to nadoknaditi, zaključio je Kovač stariji.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije