Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALIJANI S NOVIM IZBORNIKOM

Niko Kovač će se morati čuvati Conteova poučka iz Juventusa

Italija - Norveška
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/4
10.09.2014.
u 10:51

iznenađenja Česi su slavili protiv Nizozemske (2:1), BIH izgubila od Cipra (1:2), a Turska od Islanda (0:3)

Nova Italija, pod vodstvom Antonija Contea, koji je na klupi zamijenio Cesarea Prandellija, u kvalifikacije za Euro 2016. godine startala je uvjerljivom pobjedom protiv Norveške od 2:0, strijelci su bili Zaza i Bonucci.

Pravi pristup Talijana

Simone Zaza i Ciro Immobile, napadački dvojac, koji ima "korijene" iz Juventusa, a danas su zvijezde Sassoula i Borussije Dortmund, novi su Conteov tandem, koji će azzurre natjerati da zaborave na Marija Balotellija. Navodno će ga Conte zvati, ali nakon ovog što su Talijani prikazali u Oslu, pitanje je kad će zločesti dečko talijanskog nogometa opet dobiti prigodu u reprezentaciji. Conteova Italija je dominirala protiv Norveške, pokazala da je prvi favorit naše skupine. U odnosu na Svjetsko prvenstvo novi su Ranocchia, Astori, Florenzi, Giaccherini, Zaza... Conte je iskopirao Juventusovih 3-5-2, prema Euru želi stilom kojim je pokorio Italiju proteklih godina.

- Tri stvari su me zadovoljile: već dugo nismo pobijedili u Norveškoj, počeli smo kvalifikacije s tri boda i pokazali smo novosti u veznom redu. Naš pristup bio je pravi, ovo je važna pobjeda - kazao je Conte.

U drugoj utakmici naše skupine H Bugarska je u finišu došla do vrijedne pobjede nad Azerbajdžanom u gostima. Tih 2:1 iznimno je vrijedno, teško se dolazi do punog plijena u Azerbajdžanu. Nije to bila neka dojmljiva predstava Bugara, koji su s igračima Bertija Vogtsa imali 1:1 (Micanski za Bugarsku u 16. , Nazarov u 54. za Azerbejdžan), a u 87. minuti Hristov je pogodio za veliko slavlje Bugara. Koji će nas na krilima ove pobjede 10. listopada žestoko dočekati u Sofiji. Nije Bugarska od 2004. godine bila na velikom natjecanju, žele silno u Francusku.

Najveći šok u kvalifikacijskim dvobojima odigranim u utorak pretrpjela je Bosna i Hercegovina. Izabranici Safeta Sušića u skupini B u Zenici su poveli pogotkom Vedada Ibiševića, ali Cipar, s kojim se Hrvatska u Puli s lakoćom obračunala, pogocima Christofija (45. i 73. minuta) je došao do pobjede. U samoj završnici Miralem Pjanić nije realizirao jedanesterac, u Zenici je vladala velika tuga. 

Sušić se jadao

- Nismo zaslužili pobjedu. Protiv ovakve momčadi moramo do poluvremena voditi s dva razlike. Neki igrači su bježali i krili se od lopte - jadao se Sušić nakon utakmice.

>> Kramarić: Valjda ovo neće biti moj zadnji gol za reprezentaciju

Komentara 2

VE
vetlanda22
11:18 10.09.2014.

Niko Kovač još nije ništa naučio a već je drugo polugodište.

NL
nenad.levar
12:08 10.09.2014.

kovac je obican pozer blefer i neznalica,i prva je greska njegovo psotalvjanje a druga je sto nije potjeran nakon mexica,treba psotaviti one koji znaju tj kranjcara prosineckog ili ivnakovica a ovakvih diletantima kao sto ej kovac je mjesto u 2 austrijskoj ligi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije