Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJERAJU GA IZ KLUBA

Nijemci udarili po Bjelici: Mora odmah dobiti otkaz, nezamislivo je to što je napravio!

1.FC Union Berlin - New Coach Nenad Bjelica Press Conference
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/5
26.01.2024.
u 08:00

Hrvatski trener udario je igrača Bayerna Sanea, Njemački nogometni Savez jučer ga je suspendirao na tri utakmice

Nenad Bjelica jučer je bio glavna vijest svih njemačkih sportskih medija. Nažalost, u negativnom kontekstu. Podsjetimo, Bjelica je fizičkim napadom na suparničkog igrača zasjenio sve ostale aktere zaostale bundesligaške utakmice Bayern – Union Berlin (1:0). U 74. minuti Bayernov nogometaš Leroy Sane želio je uzeti loptu kako bi izveo aut i tom prilikom je loptu izbio iz ruke Bjelici, koji ju je zadržavao. Hrvatski trener berlinskog kluba na to je suparničkog igrača gurnuo i udario u lice, zbog čega je isključen.

Nakon što su Bjelicu jedva izvukli iz klinča sa Saneom, poslan je na zapadnu tribinu Bayernova stadiona. No ni tamo se nije smirio. Bild piše ono o čemu svjedoče fotografije: "Dok je hodao prema svom mjestu, svađao se s navijačima Bayerna pa su morali intervenirati zaštitari. No Bjelica se i po njihovu dolasku nastavio svađati s gledateljima i ljutito gestikulirati prema njima. Na kraju su ga ipak uspjeli dovesti do novinarske lože, u kojoj su ga okružila tri zaštitara."

Bild, najčitaniji europski medij, o Bjeličinu divljanju piše i u komentaru naslovljenom "Union mora odmah otpustiti skandaloznog trenera". U tekstu navodi: "Neobjašnjivo pomračenje uma Nenada Bjelice u Münchenu je dno dna u nizu negativnih događaja u tom klubu. Bjelica se ponio potpuno nesportski time što je suparničkog igrača dva puta udario u lice. Bez obzira na to bio isprovociran ili ne."

Nijemci kažu da je posebno uznemirujuće to što Bjelica poručuje da se ne želi ispričati Saneu.

"To znači da ga ne zanima fair play. Time nije samo prestao biti uzor svojim igračima nego je i cijeli klub doveo u dramatičnu situaciju. Nezamislivo je zašto je tako reagirao" piše Bild.

Njemački nogometni savez jučer je ekspresno kaznio Bjelicu, Hrvat je dobio tri utakmice kazne. Na kraju je još dobro i prošao, jer tijekom dana spominjala se i kazna do 10-ak utakmica.

Zbog incidenta Union bi ipak mogao otpustiti Bjelicu. Jer, dio navijača Uniona smatra da opstanak u ligi ne smije ugroziti to što je njihov klub u iduće tri utakmice ostao bez trenera. Berlinski mediji već su pronašli i nasljednika. Steffen Baumgart navodno je već kontaktiran te želi prihvatiti poziv u pomoć svoga kluba.

"U svakom slučaju, predsjednik Uniona Dirk Zingler je u dvojbi: treba li ostati uz trenera jer je dio obitelji ili ga otpustiti zato što su interesi kluba iznad svega? Jedno je jasno, ako Union zadrži Bjelicu i ispadne iz lige, oni koji su tako odlučili bit će odgovorni", zaključuje Bild.

Ima i onih u Hrvatskoj koji priželjkuju rasplet u kojem bi Bjelicu potjerali iz Uniona. Naime, dio navijača Dinama smatra da bi Osječanin bio idealno rješenje za klupu uzdrmanog prvaka Hrvatske. No, pitanje je imaju li u Maksimiru dovoljno novca za Bjelicu... 

 
 
Ključne riječi

Komentara 1

AL
alkemičar
14:50 26.01.2024.

Pa hvala bogu da je nezamislivo ne samo jednoj naciji kao sto su njemci koji vole red, rad i disciplinu vec je to necuveno u bilo kojem sportu, a kud ne u nogometu! Za takvo sto se nikad nigdje nije culo ni vidjelo, osim sad u reziji ovog primitivnog i zaostalog krkana koji nije ni za ovce cuvat, a kamoli biti trener. Treba ga odmah najurit ca iz kluba i oduzet licencu da se vise ne moze profesionalno ni rekreativno baviti nogometom. To je jedina primjerena kazna za ovo divljacko i seljacko ponasanje kojemu u sportu nema mjesta i za koji treba postojati nulta tolerancija na nasilje i huliganizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije