Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promovirao i hrvatsku

Nijemci se naklonili Niki Kovaču: Zbog ovog poteza dobitnik je prestižne godišnje nagrade!

Niko Kovač
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/11
05.10.2016.
u 18:28

– Čini me to ponosnim i sretnim. Ipak, volio bih istaknuti da bi trebalo biti normalno da se pokazuje ljudskost na terenu – rekao je Kovač

Niko Kovač sa svojim je Eintrachtom odlično startao u novu sezonu Bundeslige. Nakon što se klub prošle godine borio za ostanak u društvu najjačih, ove sezone startao je puno bolje pa tako nakon šest kola zauzima visoko osmo mjesto s deset bodova, ali mu, primjerice, Hertha na drugoj poziciji bježi samo tri boda.

Njemački mediji već su ga hvalili, pisali o njegovu profesionalnom pristupu koji je urodio plodom, a sada će dobiti i važnu nagradu. Možda se nekima tako i ne čini, ali nagrada za Fair play u sportu je, ili bi barem trebala biti, prestižno dostignuće. Jer, po takvim potezima koji su hvale vrijedni jednoga dana će vas i zapamtiti.

A kako piše Bild, upravo će Niko Kovač u Njemačkoj dobiti godišnju nagradu za Fair play. Naime, bivšem hrvatskom izborniku ne zaboravlja se velika gesta i lijepo ponašanje sa samog kraja prošle sezone. Niko Kovač uspio je tada s Eintrachtom osigurati ostanak u prvoj njemačkoj ligi nakon što je u uzvratnoj utakmici doigravanja u gostima pobijedio Nürnberg s 1:0. Domaći igrači pali su na travnjak od umora i tuge, a Kovač je, umjesto da slavi svoj veliki uspjeh, tješio jednog po jednog igrača. Te su fotografije obišle svijet, a Kovač je tako napravio i promociju za Hrvatsku, lijepo je kad naš čovjek bude zapamćen po nečemu lijepom i plemenitom. Primjerice, Kovačevu reakciju pohvalio je i legendarni Boris Becker koji je tu priču podijelio s milijunima obožavatelja na svojim društvenim mrežama.

Kovač je, naravno, oduševljen ovom nagradom.

- Čini me to ponosnim i sretnim. Ipak, volio bih istaknuti da bi prema mome mišljenju trebalo biti normalno da se pokazuje ljudskost na terenu. Važno je da treneri budu uzor za sportaše, ali i za sve druge. Morate suosjećati s drugima kada izgube odlučujuće utakmice. Moj stav je jednostavan. Oduševljen sam zbog ove nagrade – kazao je Kovač za Bild.

Komentara 11

NE
neznamja
19:34 05.10.2016.

Vazno je da je Mihajlovic na prvoj stranici. Tko je Niko i sta je to Fairplay,Bundesliga?

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
19:11 05.10.2016.

Niko je uvijek bio moj faforit.

Avatar Idler 3
Idler 3
19:42 05.10.2016.

Prebrzo potrošen na našoj klupi. Sjetili se buju neki nazovi-stručnih kritika kdaj je Luku rinul više naprej....a potom on tak zaigral i u Realu !!! Rinul je i Raketu malo iza....i tak je poslije zaigral i u Barci !!! Perišića je zbetoniral na krilu i gle čuda....od tad nit ne igra na drugoj poziciji !!! No dobro, ni se svako jutro javljal gazdi i pital treba li mu šteker zmenjat, prekontrolirat ziherunge....na žalost sih nas :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije