Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Senzacija iz Trnskog

Nije Derrick Rose, ali... T. J. Ford potpisao za Zagreb!

t. j. ford
PA/Pixsell
22.11.2011.
u 14:06

Američki razigravač s mravima je dogovorio suradnju do završetka štrajka, odnosno lockouta u NBA ligi, a otkažu li Stern i društvo cijelu sezonu, u Trnskom će biti do ljeta.

Momčad hrvatskog prvaka Zagreba osnažit će još jedan NBA igrač, hitronogi razigravač Terrance Jerod Ford (28, 180 cm). Riječ je o organizatoru igre iza kojeg je sedam sezona u NBA ligi, u kojoj je promijenio boje tri kluba. Unovačio ga je Milwaukee kao 8. izbor drafta, potom je s Torontom ušao u doigravanje, da bi posljednje tri godine igrao za Indianu, ali kao pričuva. Ford bi danas u Zagreb trebao doputovati s ponajboljim prijateljem, bivšim igračem Zagreba Kennyjem Taylorom.

Kad je Toni Kukoč došao u Milwaukee Buckse rekao nam je da imaju razigravača nevjerojatne brzine i da tako brzog suigrača dotad nije imao. U međuvremenu, zbog ozljeda, Ford je možda za nijansu sporiji, no još bi trebao biti "visokooktansko gorivo". Uostalom, u Sports Illustratedovu istraživanju provedenom među 271 igračem T. J. proglašen je najbržim košarkašem NBA lige.

Propustio cijelu sezonu

I u ovoj situaciji, baš kao i kada je u pitanju Sean May (tri operacije koljena), Zagreb je ponešto riskirao. Jer i Forda su u karijeri pratile ozljede. Cijelu 2004./2005. propustio je zbog ozljede leđne moždine, no uspješno je izliječen na specijalnom Institutu za kralježnicu u Los Angelesu. Toliko se dobro oporavio da mu je u prvoj utakmici sljedeće sezone nedostajao samo jedan skok do takozvanog triple-double učinka (16 koševa, 14 asistencija, 9 skokova).

Tu je sezonu završio s prosjekom od 12,2 koševa i 6,6 asistencija. Najbolja sezona bila mu je 2006./2007. koju je završio s prosječnih 14 koševa i 7,9 asistencija. Dvaput su ga ozljede udaljile s pozicije prvog razigravača, što su iskoristili Jose Calderon u Torontu i Jaret Jack u Indiani, pa će Zagreb u Euroligi i ABA ligi biti idealno mjesto da se ponovo nametne NBA skautima.

T. J. Ford dolazi u klub iz Trnskog preko agencije Wasserman Media Group. Pregovarali su s jednim od najuglednijih agenata NBA igrača Arnom Tellemom, koji vodi i prije spominjanog Derricka Rosea:

Mjesec dana pregovora

- Na dovođenju Forda radili smo posljednjih mjesec dana. Zadovoljni smo što dovodimo igrača koji je najveće košarkaško ime koje je dosad došlo igrati u hrvatski klub, ali i zbog svih onih skeptika koji su sarkastično komentirali naše napore - kazao je sportski direktor Zagreba Hrvoje Ciketić.

Ključne riječi

Komentara 4

JA
JackRussell
14:50 22.11.2011.

Mora se reći, vrlo impresivno pojačanje za Zagreb. Nadam se da će im pomoći da se domognu Top 16 Eurolige.

JO
jolly
15:19 22.11.2011.

Živi bili, pa vidili.

LK
Lopovi_KRADEze
15:40 22.11.2011.

Greska, VELIKA GRESKA !!! Donijece TJ Ford vise glavobolje nego koristi. Gledao sam ga kod mene u Toronto - on je jako UOBRAZEN, SEBICAN igrackoji misli samo na sebe a ne na tim. Europska kosarka je vise timski orijentisana negoo NBA, and on NIJE ni malo timski igrac. TJ je onaj pravi mali uobrazeni, bezobrazni sebicnjak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije