Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nexe

Čudo iz Našica je hit koji ove sezone traje u Europi

PPD Zagreb - Nexe
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/5
12.03.2018.
u 07:02

- Došlo nam je desetak novih igrača. Trebalo ih je sve posložiti, dogodile su nam se i neke ozljede. Izdržali smo sve te sitne probleme i evo nas sad u odličnoj situaciji što se tiče Europe - istaknuo je Horvat.

Rukometaše našičkog Nexea samo koračić dijeli do ulaska u četvrtfinale Kupa EHF-a, čime bi postigli najveći uspjeh u povijesti kluba.

Naime, da bi se našli među osam najboljih moraju osvojiti još samo bod, a igraju kod kuće s njemačkim Göppingenom te u gostima kod najslabije momčadi u skupini, finskog Cooksa.

PPD Zagreb - Nexe
1/14

- Za dobru rukometnu priču koja nam se trenutačno događa trebaju se posložiti dobra uprava, uvjeti, trener i igrači. Eto, nama se sve to poklopilo ove sezone u kojoj je osnovni cilj bio ulazak u skupinu Kupa EHF-a, a mi imamo veliku priliku da napravimo i korak više. Dobro, malo smo kiksali u SEHA Gazprom ligi gdje rezultatima nikako ne možemo biti zadovoljni. Sigurno su jedan od razloga za kiks upravo nastupi u Europi, koji su nam bili važniji. Bitno je da u klubu svatko radi svoj dio posla, i to jako dobro. Uprava radi svoje, a ja sa stručnim stožerom svoje. To je pravi i jedini ispravni put prema dobrim rezultatima - rekao je Hrvoje Horvat, trener Nexea.

Na početku sezone otišlo je i došlo puno igrača?

- Došlo nam je desetak novih igrača. Trebalo ih je sve posložiti, dogodile su nam se i neke ozljede. Izdržali smo sve te sitne probleme i evo nas sad u odličnoj situaciji što se tiče Europe - istaknuo je Horvat.

Klub sljedeće godine slavi 60 godina djelovanja i rada. Osnovan je 1959. godine. Od osnivanja je nekoliko puta mijenjao ime, a zvao se još Partizan, NAŠK, Kobra Jeans, Našice, a ulaskom tvrtke Nexe u klub došlo je 2006. godine i do posljednje promjene imena. Nexe je od 2009. godine do danas osvajao druga mjesta u prvenstvu Hrvatske, a u Kupu igrao je dvaput u finalu, 2015. i 2017. godine.

- Upravo taj lanjski finale daje nadu da možda možemo i osvojiti taj trofej. Uspjeli smo lani igrati s PPD Zagrebom neodlučeno, a u Kupu smo izgubili lutrijom sedmeraca. Bitno je da u prvenstvu Hrvatske budemo najmanje drugi kako bismo i sljedeće sezone igrali u SEHA Gazprom ligi - istaknuo je Horvat.

Vratimo se još na europske kupove. Od 2009. do danas Nexe je igrao u Kupu EHF-a i najveći uspjeh bio mu je ulazak u skupinu Lige EHF-a, 2015. godine. U skupini je bio treći, iza Melsungena i Guifa, i nije išao dalje. Nexe je ugostio i neke velike rukometne klubove poput Magdeburga, Ademara, Nantesa, a 25. ožujka u goste mu dolazi Göppingen.

- Bit će to prava fešta. Pobjedom čak možemo biti i prvi u skupini. Kod njih smo igrali sjajno, izgubili smo sa tri pogotka razlike. U četvrtfinalu nema lakih suparnika pa je svejedno s kim ćemo igrati. Ako se sve kockice poslože, možda odemo i na završni turnir u Berlin. E, to bi bio superuspjeh - rekao je Horvat.

Da nema obitelji Ergović i njezina ulaska s Nexe grupom u klub, ne bi bilo ni takvih rezultata.

- Da, to je istina. Oni su se jako angažirali oko rukometa i kluba. O njima ovisi 95 posto kluba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije