Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA AUKCIJI

Netko od vatrenih prodaje broncu sa SP-a? Ćiro: Ja bih svoju prodao, ali za dobru cijenu!

Vatreni 98
Foto: Siniša Hančić/Pixsell
1/7
19.11.2018.
u 14:24

Aukcijska kuća garantira autentičnost ponuđene medalje.

U ponudi aukcijske kuće koja prodaje na platformi The Saleroom između ostalog našla se i brončana medalja koju su vatreni osvojili 1998. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

– Svjetsko prvenstvo u Francuskoj. Službena medalja za treće mjesto, koje je osvojila Hrvatska. Brončana medalja visi o originalnoj vrpci. Proizvođač – Bertoni. Samo je trideset kopija ovakve medalje. U pitanju je apsolutna rijetkost u aukcijskoj prodaji – stoji u opisu ponuđene medalje.

Postoji samo 30 kopija te medalje, a nije poznato tko je od članova brončane generacije odlučio dati na aukciju ovako vrijedan primjerak.

Vatreni 98
1/7

Aukcijska kuća garantira autentičnost ponuđene medalje.

Početna cijena za medalju je 7500 eura, a aukcija će se održati 7. i 8. prosinca.

Ćiro: Ta medalja nekome ne vrijedi puno, nekome vrijedi neprocjenjivo

Za komentar povodom ove vijesti okrenuli smo broj arhitekta uspjeha iz Francuske, "trenera svih trenera" Miroslava Ćire Blaževića.

- Ne vjerujem da bi netko od mojih igrača to dao na prodaju jer su svi dobro situirani. Možda je ukradeno, ali nikad se ne zna. Nisam još čuo za ovu vijest, ali sigurno je da neće ostati anonimno, takve stvari se uvijek saznaju - rekao je Blažević koji dodaje da u nedavnoj provali u njegov stan lopovi nisu ukrali medalju. 

- Da se ne lažemo, sve ima svoju cijenu tako da bih ju i ja prodao za dobre novce - iskren je bio Ćiro. 

 

Znali su sportaši davati svoje medalje s velikih natjecanja za razne humanitarne akcije, ali da se prodaje na aukciji ovako vrijedan predmet i uspomena i još anonimno nije uobičajeno. 

- Ja sam dao puno svojih stvari za humanitarne akcije do sada, medalju ne bih - dodao je Blažević.

Foto: screenshot/facebook

"Bit ćemo prvaci Europe"

 Kada je Ćiro u pitanju, nezaobilazna tema je reprezentacija koja se porazom na Wembleyu protiv Engleske oprostila od elitne skupine Lige nacija.

- Nesretnim porazom smo se oprostili od ove godine, ali pokazali smo da smo velika reprezentacija i da imamo odličnu momčad. Iz 2018. trebamo pamtiti najveći uspjeh reprezentacije i osvajanje srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, to je bilo nevjerojatno. Moramo biti ponosni na naše igrače - poručio je Ćiro koji svom učeniku iz varaždinskih dana Zlatku Daliću daje punu podršku.

- Zlatko je odličan trener, ima odlične igrače. Ne treba ništa posebno njemu poručivati, sjajno vodi reprezentaciju - kaže te u svom stilu poručuje što očekuje u budućnosti. 

- Kvalifikacije ćemo proći bez problema, a 2020. godine ćemo biti - prvaci Europe

Iako je u mirovini, ni Blažević nije hladan na ponude koje posljednjih godina trenera primaju kako bi poput Slavena Bilića vodili klubove iz Saudijske Arabije i ostalih bogatih azijskih zemalja. 

- Sinko, za te novce ja bih pješke išao do tamo - zaključio je Ćiro.  

>> Pogledajte i kako su vatreni pratili Đokovića u Londonu


 
Ključne riječi

Komentara 40

XE
xexe
14:04 19.11.2018.

A otkud znaju da je prodaje netko od igraca, a ne netko od cijelog tima - masera, fizioterapeuta, pomocnih trenera..? Svi oni dobiju istu medalju. Kakva glupost od naslova.

BA
Barba1980
13:39 19.11.2018.

Nekome trebaju pare

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
17:22 19.11.2018.

Eto Srbima prilike da se za nevelik novac i oni pohvale da imaju brončanu medalju ! 😂😭

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije