Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIT ĆE TEŠKO

Nenadane vijesti uzdrmale rukometaše prije ključne utakmice: Zbog novog pravila otpala još tri igrača

kolektiff images
14.03.2024.
u 13:29

Krovna svjetska rukometna federacija odlučila je popis za utakmice s 21 skratiti na 18 imena

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras od 20.15 sati igrat će u njemačkom Hannoveru svoj prvi dvoboj na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre. Protivnik našim rukometašima na otvaranju je Austrija s kojom smo se sastali i u grupnoj fazi nedavno održanog Eura u Mannheimu, gdje je bilo 28:28.

Novi hrvatski izbornik Dagur Sigurdsson bio je primoran dodatno skratiti popis za večerašnji dvoboj. Naime, Svjetska rukometna federacija (IHF) odlučila je da za svaku utakmicu u zapisniku smije biti 18 rukometaša. Dakle, Sigurdsson je morao smanjiti broj sa 21 na 18, što znači da su još tri igrača morala otpasti, praktički na dan prve utakmice.

Sigurdsson je dakle s konačnog popisa izostavio Kristijana Pilipovića, Filipa Vistoropa i Nikolu Grahovca. Oni će ostati s reprezentacijom u Hannoveru kao potencijalne zamjene koje će moći u zapisnik tek u slučaju medicinski dokumentirane ozljede jednog od 18 igrača s konačnog popisa.

Ako se Hrvatska plasira na Olimpijske igre u Pariz, na popisu za utakmice moći će biti samo 15 igrača. To znači da će pred Sigurdssonom biti još teža odluka oko toga koga povesti. No, prvo treba proći Hannover i kvalifikacije, a onda razmišljati što i kako dalje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije