Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI SPEKTAKLA

Nekadašnji prvak vjeruje kako je Usik prednosti pred Furyjem: On ima boksačku oštroumnost

Tyson Fury v Francis Ngannou
Foto: Ahmed Yosri/REUTERS
1/5
31.12.2023.
u 22:00

Dugo iščekivana borba je zakazana za 17. veljače u Saudijskoj Arabiji i to će biti prvi put u zadnjih 24 godine, nakon Lennoxa Lewisa, da će teška kategorija dobiti apsolutnog prvaka teške kategorije.

Bivši prvak u supersrednjoj kategoriji George Groves smatra kako Tyson Fury mora promijeniti životne navike i maksimalno se posvetiti pripremama želi li pobijediti u meču za ujedinjenje naslova teške kategorije protiv Oleksandra Usika.

Dugo iščekivana borba je zakazana za 17. veljače u Saudijskoj Arabiji i to će biti prvi put u zadnjih 24 godine, nakon Lennoxa Lewisa, da će teška kategorija dobiti apsolutnog prvaka teške kategorije.

Fury je razočarao svojim posljednjim nastupom protiv boksačkog debitanta Francisa Ngannoua, kada je u vrlo tijesnom meču krajem listopadu, pobijedio podijeljenom odlukom sudaca, piše Croring.

Bilo je jasno kako je Kralj Cigana podcijenio bivšeg UFC-ovog prvaka, te pripreme nije odradio kako treba čime se doveo u opasnu situaciju. U jednom se trenutku našao i u nokdaunu.

A Usik na svoj najvažniji meč karijere stiže nakon trijumfa protiv Daniela Duboisa. Ukrajinac je krajem kolovoza svladao britanskog teškaša nokautom u devetoj rundi.

George Groves se u posljednjem intervjuu osvrnuo na nadolazeći spektakl, te vjeruje kako bi Usik mogao pobijediti Furyja.

– Usik je bolji borac. U stvarno je dobroj formi. Cijenim ga, pametan je i najkompletniji borac u teškoj kategoriji. On ima boksačku oštroumnost, sjajno se snalazi u ringu i odlično manipulira s kime se god borio. Sada zna da ga čeka visok protivnik, velik i težak. No i dalje vjerujem da može pobijediti Furyja – rekao je George Groves i dodao kako Tyson mora ozbiljno shvatiti pripreme:

– Nakon svoje posljednje borbe protiv Ngannoua, Fury će to morati potpuno promijeniti, jer takvo nešto ne može proći protiv Usika. Taj bi meč trebao Tysona natjerati da se maksimalno posveti treninzima i još malo više. Ne smije preskočiti niti jedan da priprema, mora se prilagoditi situaciji i napraviti sve što je potrebno, jer ga čeka vrhunska natjecateljska borba.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije