Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMAJU SE VELIKE BORBE

Hrgoviću veliki protivnici pristižu sa svih strana. Prozvao ga američki nokauter: 'Pazi što želiš'

Hrgović pobjeda
Foto: Mark Robinson/Matchroom Boxing
1/4
28.12.2023.
u 13:11

Na vrhu teške kategorije dogovara se borba za ujedinjenje svih teškaških titula između Tysona Furyja i Oleksandera Usika. Hrgović bi se trebao boriti protiv pobjednika tog meča, ali ukoliko njih dvojica dogovore revanš, IBF je najavio oduzimanje pojasa

Na boksačkom spektaklu 'The Day of Reckoning' u saudijskom Rijadu, Filip Hrgović je tehničkim nokautom u prvoj rundi svladao Australca Marka De Morija. Time je hrvatski boksač došao do 17. profesionalne pobjede i obranio svoj naslov izvanrednog prvaka IBF-ove teške kategorije.

Tek što je borba završila, počela su prozivanja novih protivnika i kalkulacije za iduću godinu. Sam Filip Hrgović rekao je da je spreman za velike borbe pa čak i onu za naslov prvaka teške kategorije po IBF-u.

GALERIJA Hrgović pobijedio nokautom u posljednjoj rundi i postao izvanredni prvak teške kategorije (IBF)

Hrgović pobjeda
1/16

Hrgović se našao na meti nekoliko boraca, a među njima se osobito ističe Anthony Joshua. Britanac je pobijedio Otta Wallina, a obzirom da je Deontay Wilder nenadano izgubio protiv Josepha Parkera, kao najbolji protivnik ističe se upravo Hrgović.

Međutim, nije Joshua jedini kojem se Hrgović našao na putu. Jedan od boraca koje je Hrgović prozivao je i Amerikanac Jared Anderson (16-0). Anderson je to objeručke prihvati i odgovorio: "Pazi što želiš!"

Anderson je stručnjak za nokaute. Od svojih šesnaest mečeva jedino Charlesu Martinu nije uspio 'ugasiti svjetla'. U svojem idućem meču nokautirao je Andrija Rudenka, a trenutno nema dogovorenog idućeg protivnika.

VEZANI ČLANCI:

U međuvremenu, na vrhu teške kategorije dogovara se borba za ujedinjenje svih teškaških titula između Tysona Furyja i Oleksandera Usika. Hrgović bi se trebao boriti protiv pobjednika tog meča, ali ukoliko njih dvojica dogovore revanš, IBF je najavio oduzimanje pojasa.

To znači da bi se za naslov prvaka po IBF-u borili Hrgović i netko od najboljih izazivača kategorije. Najizgledniji kandidat je dakako boksačka superzvijezda Anthony Joshua. Ipak, moguće je da će se Joshua ipak boriti s Wilderom ili Parkerom, a Hrgović prije borbe za naslov ima izgledne opcije borbe protiv Andersona ili Kubanca Jareda Sancheza.

VIDEO Hrgović po povratku: Sad sam 100 posto siguran da ću se u 2024. boriti za naslov

Komentara 7

AL
AlfaMike
14:05 28.12.2023.

Vrlo brzo će doznati i on i svi mi koliko vrijedi. Ne mogu prežaliti Mavrovića i njegov kiks sa prehranom .

Avatar Behemot
Behemot
16:36 28.12.2023.

Hrgina karijera je do sada bila pažljivo isplanirana. Prosječna starost protivnika je 40+ čime je dobivao iskustvo a bez da je primio neku veću štetu. Sada je trenutak da dade sve od sebe i uđe u elitni krug najvećih teškaša.

CR
crocro
13:25 28.12.2023.

Smijurija od svjetske boksačke organizacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije