Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okupljanje u Zagrebu

Nekadašnja zvijezda HNL-a dijelit će svlačionicu s Lukom Modrićem

Prvo okupljanje hrvatske reprezentacije pod vodstvom novog izbornika
Foto: Vedran Tolić
1/4
14.08.2020.
u 12:41

Na turniru će na kraju, kao i prošle godine, sudjelovati četiri reprezentacije, no unatoč tome organizatori vjeruju kako ćemo gledati vrlo atraktivan mali nogomet

Na terenima nogometnog centra Zlatna Lopta na zagrebačkome Žitnjaku, 22. i 23. kolovoza okupit će se hrvatske malonogometne reprezentacije pod vodstvom novog izbornika, mladog Bjelovarčanina Željka Ostrmana.

Dva dana priprema bit će uigravanje za HEP Adria Cup, međunarodni turnir koji će se održati zadnji vikend u kolovozu na istoimenoj lokaciji. Novi izbornik objavio je širi popis od 30 igrača, a nakon mini priprema odredit će 15 igrača koji će igrati na turniru.

 - Većinu igrača gledao sam na nedavnoj završnici Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu, a na popisu su se našli i neki igrači koji su već imali prilike braniti boje Hrvatske. Dakle, priliku će dobiti dosta novih imena, a ''starosjedioci'' će sigurno pomoći novim igračima da se dobro uklope. Ono što mene zanima je kako će dečki zajedno funkcionirati – rekao je izbornik Ostrman.

Vodeći ljudi Socca Hrvatske navode kako je prvo okupljanje reprezentacije trebalo biti puno ranije, no zbog pandemije uzrokovane virusom Covid-19, HEP Adria Cup se s planiranog održavanja 30. i 31. svibnja, pomaknuo na kraj kolovoza.

 - U ovo doba pandemije koronavirusa iznimno je teško organizirati bilo kakav događaj, a kamoli neki međunarodni. Kako ove godine nema Svjetskog prvenstva planirano je bilo Adria Cup održati s nešto većim brojem reprezentacija nego što je to bilo prošle godine. Prvotna ideja bila je da na turniru nastupa osam reprezentacija. Zbog velikog interesa razmatrali smo da se ta brojka poveća na 12, no kako se tijekom ljeta situacija s koronavirusom pogoršavala postalo je uopće upitno hoće li se turnir moći održati – istaknuo je Vedran Prga, direktor marketinga malonogometnog saveza Socca Hrvatska te nastavio:

 - Prvo smo morali otkazati sudjelovanje Srbiji, Alžiru i Tunisu koji nažalost ne mogu ući u Hrvatsku zbog restrikcija Stožera civilne zaštite. Nakon toga, sudjelovanje na turniru otkazivali su redom Slovačka, Španjolska i Njemačka...

Na turniru će na kraju, kao i prošle godine, sudjelovati četiri reprezentacije, no unatoč tome organizatori vjeruju kako ćemo gledati vrlo atraktivan mali nogomet.

- Sudionici će biti vrlo atraktivna imena. Uz Hrvatsku, na HEP Adria Cupu natjecat će se Slovenija, Mađarska i Luksemburg. O snazi tih protivnika dovoljno govori podatak da je Slovenija posljednje Svjetsko prvenstvo u Grčkoj napustila nakon raspucavanja socca penala u osmini finala, dok je Mađarska jedina reprezentacija koju aktualni svjetski prvaci Rusi nisu uspjeli svladati u regularnom vremenu, nego tek nakon socca penala u četvrtfinalu.

Mađari su vodili cijelu utakmicu 1:0 te su primili gol u sudačkoj nadoknadi. Da su se kockice malo drugačije posložile, možda bi danas pričali o tome kako nam na turnir dolaze aktualni svjetski prvaci – naglasio je Prga.

I dok su Mađarska i Slovenija dobro znane u svijetu malog nogometa, Luksemburg je nova članica International Socca Federationa te će im ovo biti prvi nastup na nekom većem turniru.

Ne možemo očekivati previše jer nećemo imati puno treninga, ali vjerujem da odabrani igrači mogu puno toga pokazati i postići te da će opravdati poziv u reprezentaciju - zaključio je Ostrman.

Na pripreme će doći Bojan Vručina, nekadašnja velika zvijezda HNL-a koji je u reprezentaciji Hrvatske do 21 godine igrao zajedno s Lukom Modrićem. Eto i sada će ponovno dijeliti svlačionicu u reprezentaciji s Lukom Modrićem. Naravno, ne s Lukom koji igra za Real, već s Lukom koji je iz Varaždina i igra Treću HNL.

Na pripreme su pozvani sljedeći igrači: Malarić, Srbljanović, Maglica, Vrhovec, Pavlović, Cerovski, Švagelj, Hanžić, Šiprak, Pagadur, Antolić, Majić, Škribola, Haluška, Zeko, Ležaić, Pleić, Grabić, Milanko, Kolić, Ježić, Pavličević, Jaman, Vručina, Gamilec, Kozić, Vojnović, Modrić i Rac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije