Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽIVO OD 18 SATI

Neka se tradicija nastavi: S Bahreinom uvijek podižemo ljestvicu razlike golova

21.01.2021.
u 16:45

Trebamo li se sada bojati reprezentacije koju smo dvaput pobijedili uz omjer primljenih i danih pogodaka plus 23?

U samo nekoliko godina rukometaši Hrvatske igrat će protiv Bahreina treći put. Prvi put su se naši rukometaši susreli s ovom azijskom reprezentacijom u kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre u Rio 2016. godine. Igralo se u Herningu, a Hrvatska pod vodstvom izbornika Željka Babića pobijedila je s 33:22. Drugi put smo igrali na Svjetskom prvenstvu 2019. godine. Igrali smo u skupini u Münchenu i završilo je 32:20, dakle još uvjerljive. Trebamo li se sada bojati reprezentacije koju smo dvaput pobijedili uz omjer primljenih i danih pogodaka plus 23?

Šarac počeo kao vratar

– Nema više slabih reprezentacija, pogotovo u situaciji kada se nitko nije mogao normalno pripremati zbog pandemije. O Bahreinu i ne znam previše dok ne pogledamo videoanalizu. No čim su u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju izbacili Katar, moramo ih prilično ozbiljno shvatiti – rekao je Josip Šarac, lijevi vanjski naše reprezentacije.

Josip je jedan od trojice iz generacija koja je igrala i izgubila finale juniorskog SP-a 2019. godine u Španjolskoj.

– Sva trojica smo sanjali da ćemo jednog dana zajedno zaigrati za seniorsku reprezentaciju. To se sad i dogodilo. Za sada najviše minuta ima Martinović. Dečko je super. Upoznao sam ga kada je imao 16 godina. Već sam tada govorio da će biti rukometno čudo. I on to samo potvrđuje iz godine u godinu – rekao je Šarac koji je u prvom rukometnom trenutku stao među vratnice.

– Nisu imali vratara pa sam morao – veli Šarac.

Bahrein je u prvom krugu upisao dva poraza, uvjerljivo je izgubio od Danske, s čak 14 pogodaka razlike, onda je izgubio i dobivenu utakmicu protiv Argentine. U odlučujućoj utakmici za prolazak u drugi krug bili su bolji od DR Konga.

– Evo, stigli smo u Kairo kao prvi u skupini. Možda smo priželjkivali četiri boda, ali i ovo je dobro, u dobroj smo poziciji. Sami odlučujemo o sebi, imamo dobar raspored i sve je kako smo priželjkivali prije nego što smo došli u Egipat. Idemo sad utakmicu po utakmicu, samopouzdanje se diglo, što je najbitnije. Osjeća se pozitiva koja je porasla nakon Angole, a posebno poslije Katara. Vidi se da se vraćamo u formu koju smo imali na prošlom prvenstvu. Bahrein i Argentina su nezgodne reprezentacije, da ne ubrajamo tu Dansku. Ovo je prvenstvo do sada pokazalo da su se sve izvaneuropske reprezentacije dosta približile europskim momčadima tako da će svaka utakmica biti na nož. Morat ćemo u svaku utakmicu ući sto posto da dobijemo željeni rezultat sa što manje problema– rekao je Zlatko Horvat, desno krilo hrvatske reprezentacije.

Marić u postavi prvog kruga

Specijalizirani rukometni portal Handball-Planet objavio je listu po njima najboljih igrača prvog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva 2021. Na popisu je jedan Hrvat – pivot Marino Marić, ujedno i najbolji strijelac reprezentacije sa 16 golova u prve tri utakmice. MVP prvog kruga je Frankis Marzo, Kubanac u dresu Katara.

Zanimljiva priča događa se oko Ivana Čupića koji je triput osvajao Ligu prvaka s Kielceom i Vardarom (dvaput). Naime, pojavila se informacija da će nakon SP-a igrati za PPD Zagreb.

– Sve će se znati 1. veljače – kratak je bio Čupić koji je posljednji put igrao u Hrvatskoj prije 14 godina, za Medveščak.

Imao je Čupić i ponudu Kiela, ali će se očigledno odlučiti za Zagreb zbog obiteljskih razloga.

Igor Karačić trebao bi se naći u rosteru za današnju utakmicu što će biti veliko pojačanje za Linu Červara, koji je jučer kao 20. igrača (umjesto Cindrića) prijavio Mateja Hrstića, lijevog vanjskog PPD Zagreba. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije