Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DA ČUJEMO VAS
Povratak na članak

Nedostižna kraljica hrvatskog sporta Janica - najveća svih vremena

Puno puta čuli smo ovu rečenicu: “Nitko Hrvatsku nije promovirao kao njeni sportaši, to su najbolji ambasadori zemlje”. Nažalost, ta je rečenica iz usta političara uglavnom ponavljana u predizborne svrhe

Komentari 37

Avatar siva_sova
siva_sova
11:31 03.02.2018.

ne znamo tko je najveći sportaš. ali znamo sa sigurnoću tko je najveći lopov, naravno HDZ....

VL
DU
Deleted user
11:21 03.02.2018.

Teško je uspoređivati posebno momčadski i pojedinačni sport. Nije moguće vršiti usporedbu, a tko je najveći, najprepoznatljiviji hrvatski sportaš stvar je osobne percepcije a ne realnosti

VL
DU
Deleted user
11:40 03.02.2018.

Na krilima uspjeha obitelji Kostelić mogli ste se barem potruditi razviti nekakvu infrastrukturu u svrhu razvoja zimskoga sporta i zimskoga turizma, a ne da vam još i Bjelolasica izgori.

VL
Avatar DŠ.....
DŠ.....
11:39 03.02.2018.

Janica je bez konkurencije! Ona njezina druga veleslalomska vožnja na Olimpijskim igrama, koja joj je donijela četvrtu medalju u Salt Lake Cityju, najveći je domet jednoga hrvatskoga sportaša. Nikada nije pobijedila u veleslalomu, a onda je drugoplasiranu ostavila s minutom i pol zaostatka! Drago Ćosić cijelo je vrijeme ushićen govorio da je Janica izgledala kao da je kompjutorski navođena. Takvo savršenstvo odavno nije bilo viđeno pa je Eurosportov engleski komentator urlao diveći se Janici koja je nakon svakoga prolaznoga vemena bila još brža i nedostižnija. Da je to bio doseg izvan svake kategorije, potvrdila je i Janica kada je nakon pobjede izjavila da joj se uopće nije činilo da ide brzo! Srodila se sa stazom i jasno da joj je sve izgledalo poput sna! To mogu samo najveći, stoga je proslavljeni vaterpolist Zoran Roje jedanput izjavio da postoje šampioni, veliki šampioni i Janica. Koja je, uvijek suzdržana izvan staze, svu skijašku problematiku objasnila dajući bratu Ivici savjet kako treba vrhunski odvoziti slalom: "Samo se spusti!"

VL
DU
Deleted user
13:49 03.02.2018.

Vi bar znate di vam je kraljica, mi menjali kraljeve za topove 91 -e

VL
RZ
Rocky.Zg
14:56 03.02.2018.

Janica je ušla u isto kolo sa lopovima, i uništivačima Hrvatske. Zbog upletanja takvog u politiku, ljudi je ne gledaju više kao kraljicu. To joj nije trebalo. A još kad se sjetim njene slike iz svečane lože, gdje je skupa sa Horvatinčićem, Mamićem i Vrbanovićem. Od tada je ne želim više ni vidjeti.

VL
BE
Bel
11:31 03.02.2018.

Pojedinacni sport i udio u momcadi skoro da nije moguce usporedjivati. Pa je i time ova anketa potpuno bez veze. Janica je doista bila sjajna, vrhunska sportasica koja se je bespotrebno i trajno kompromitirala prihvacanjem mjesta Tajnice za koje nema ni intelektualnu strukturu ni obrazovanje i na koje je postavljena ne bi li se putem nje ocuvala klanovska struktura sporta u Hrv. Ona to nazalost, nije umjela prepoznati i to ostavlja gorak okus u ustima....

VL
KA
Kadjar
13:40 03.02.2018.

Je, mogu se složit da je najveća svih vremena ne samo u HR već i u cijelom skijaškom svijetu nije bilo veće žene od nje! Čak je komotno mogla voziti i u muškoj konkurenciji, i tamo bi bila vjerovatno veća os svih!

VL
Avatar babas
babas
11:50 03.02.2018.

Blanka Vlašić i Ivanišević bi trebali biti ispred Ćosića i Kukoča,ali teško je to uspoređivati. Janica je svakako najuspješnija općenito,do nje Mate Parlov od muških. Dražen Petrović je poput Ivaniševića bio mega popularan i ne samo zbog sportskih rezultata,već i zbog karizme i domoljublja. I Ljubićić,Čilić i Modrić,pa i Šuker svakako spadaju mešu planetarno najpopularnije Hrvate itd.

VL
SA
sargu123
11:56 03.02.2018.

Bila je vrhunska dok nije bila u stranci pljačkaša. Sada je nula!

VL
DU
Deleted user
11:26 03.02.2018.

Najveći hrvatski sportaš bez premca je Zdravko Mamić.

VL
Avatar Niškorist
Niškorist
15:35 03.02.2018.

Ima li ko račun u HR banci ?

VL
CI
cinbenik
11:31 03.02.2018.

Janica ,sigurno jese jedna od najvecih,ikada sportasa,ali uci u vladfu unistavaca svega Hrvatskog,i davati podrzku nenarodnoj,nebiranoj vladi politicke trgovine i ucjena...........unsiatav Janicin karater,a ona tako daje podrzku nejednakopravnosti i nejednakostih svih Hrvata.........Janice to ti nije trebalo.

VL
DU
Deleted user
12:33 03.02.2018.

Najveći hrvatski sportaš svih vremena, apsolutno, bez obzira, da li muška, da li ženska konkurencija, je Janica Kostelić, i to na daleko isturenom prvom mjestu. Njene četiri zlatne olimpijske medalje (uz dvije srebrne), plus pet naslova svjetske prvakinje, pothvat suu i u svjetskim razmjerima, a kamoli u hrvatskim. Najveća, nedostižna. Za sada. Njenu poziciju može ugroziti jedino Sandra Perković, ako - dao Bog - osvoji još dva naslova Olimpijske pobjednice (a to po svojim godinama može!), čime bi postala prva žena (prva sportašica) uopće, koja je na četirima Olimpijskim igrama za redom pobijedila u istoj, pojedinačnoj disciplini. To je podvig koji do sada niti jednoj sportašici, u niti jednom sportu, nije uspio. Time bi se Sandra našla u društvi (muških) olimpijskih velikana kojima je to uspjelo: Al Oerter (atletika, bacanje diska), Carl Lewis (atletika, skok u dalj) i Michael Phelps (plivanje, 200 m mješovito). Tako bi Sandra - ipak - prestigla Janicu na hrvatskoj "vječitoj listi" naših najvećih sportskih velikana. Do tada je Janica Kostelić najveća.

VL
Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
13:39 03.02.2018.

Ostaje pitanje : kako je moguće da svrbija prisvoji sve medalje našeg svjetskog prvaka Mate Parlova i ne samo njega ?

VL
Avatar pendreck
pendreck
11:47 03.02.2018.

Poznati smo u svijetu po sportasima i lijepom ljetovanju.Dobroj kuhinji i ugodnim ljudima, dobrim omherom cijene i sto dobijes za to. Suker u Juznoj Africi, Petrovic u Sjevernoj a u Europi po Janici i nasim nogometasima.

VL
Avatar adminjepeder
adminjepeder
12:56 03.02.2018.

Sada bar znamo zašto nam je zemlja u Qrcu. Ni jedna zemlja ne može opstati ako ima dva kralja i dvije kraljice.

VL
GU
General_U
11:41 03.02.2018.

najbolja janica pa sandra,a ostale poredajte kako hoćete...

VL
GU
Gumbar136
12:37 03.02.2018.

kak ste rekli dok se skidala.

VL
Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
11:26 03.02.2018.

Mitar Mrkela.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.