Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZINEDINE ZIDANE

Nećemo napraviti špalir za Barcu, oni su prekinuli tradiciju

Modrić i Zidane
Foto: Gtres/PIXSELL
1/4
08.04.2018.
u 07:00

– Barcelona nije slijedila tradiciju nakon što smo lani osvojili Svjetsko klupsko prvenstvo tako da ona više ne postoji.

Nepisano je pravilo u španjolskom nogometu čestitati protivniku na osvojenom trofeju ako igrate prvu sljedeću utakmicu protiv njega tako da napravite tzv. špalir pri izlasku na teren.

Problem se proteklih mjeseci pojavio kad su u pitanju bili Real Madrid i Barcelona, a nove trzavice već su se dogodile jer bi baš “kraljevski” klub mogao biti taj koji će čestitati Kataloncima na tituli na Camp Nouu 6. svibnja, četiri kola prije kraja La Lige.

Jedan od novinara baš je pitanje o špaliru postavio treneru “kraljeva” Zinedineu Zidaneu, a on je imao spreman odgovor.

Nećemo napraviti špalir, to je moja odluka i neću je promijeniti, nema šanse – jasan je bio Zizou i objasnio:

– Barcelona nije slijedila tradiciju nakon što smo lani osvojili Svjetsko klupsko prvenstvo tako da ona više ne postoji.

Real je, podsjetimo, sredinom prosinca pobjedama nad Al-Jazirom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Grêmija iz Brazila ostao svjetski klupski prvak, a u prvoj idućoj utakmici dočekao je Barcelonu u predbožićnom “El Clásicu” 23. prosinca koji je Barça dobila 3:0.

Ljuti rivali kluba iz glavnoga grada nisu mu čestitali na naslovu, a direktor Guillermo Amor pravdao se činjenicom da će momčad Barcelone to učiniti samo ako su u pitanju naslovi prvaka Španjolske ili Lige prvaka. Pa tako to nisu napravili ni u španjolskom superkupu, nakon što je Real osvojio europski. 

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
10:16 08.04.2018.

Lijep običaj i tradicija, šteta kaj politika mora se pokvarit !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije