Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dnevnik hrvatskog navijača

Ne moraš biti u Francuskoj da bi navijao

Matt Marenic
Foto: Matt Marenic
10.06.2016.
u 16:32

Bilo bi lijepo biti u Francuskoj na stadionu, ali navijanje u svom gradu, na svom terenu, s poznatim ljudima oko sebe ima svoje prednosti

Kojim pozdravom započeti kada cijelu noć zbog uzbuđenja ne možeš spavati i ono malo što si spavao jednostavno nije to? Možda kako bi Prince rekao: “Dragi svi, okupili smo se ovdje da bismo proslavili…” početak Europskog nogometnog prvenstva.

No, prvo da se predstavim. Zovem se Matt, volim trčanje i nogomet i ovo Europsko nogometno prvenstvo pratit ću iz Hrvatske. Bilo bi lijepo osjetiti atmosferu u Francuskoj na stadionu među navijačima, ali i navijanje na svom terenu ima puno prednosti.

Centri su nam već odavno puni raznih navijačkih rekvizita pa sada samo čekam kada će se početi kititi retrovizori auta jer bez toga jednostavno nije pravi početak prvenstva. Šalu na stranu, koliko god je to ponekad kič, lijepo je vidjeti da se ljudi vesele i da navijaju za svoj tim, svoju reprezentaciju.

Što nam donosi ovo prvenstvo?

Reprezentacija nam je “zanimljiva”. Uz igrače koji svoje nogometno znanje pokazuju po elitnim klubovima, imamo i par onih koji su se tu našli igrom dobrih veza, ali to je sve manje bitno jer ipak nogometni znalci (uključujući i trenera) znaju svoj posao i znaju što rade.

Nećemo donositi negativne zaključke prije nego su dečki zaigrali svoju prvu utakmicu. Zaželjet ćemo im svi puno sreće, da im put do Francuske bude siguran i da prve utakmice odigraju pametno. Uvijek možemo „pametovati“ poslije odigrane utakmice.

Što je najvažnije navijaču? Pivo i med

Dok se dečki budu odlučivali što će ponijeti u Francusku i kakve će frizure imati, i ja ću otići kod frizera da mi malo skrati kosu i zaputiti se do šoping-centra gdje ću se malo duže zadržati pred izborom piva. Navijanje jednostavno ne ide bez piva.

Kao što igrač odabire sebi kopačke koje mu pašu i s kojima će najbolje pogoditi gol, tako je meni bitno da si odaberem pravu vrstu piva jer, ako pogriješim, 90 minuta gorčine nije nimalo ugodno. Sva sreća da sam napravio dobre pripreme pa je izbor poznat. Osim za sebe, treba uzeti još koju bocu, zbog neplaniranih situacija.

Kako je pivo odabrano, treba još uzeti i nešto što će smanjiti nervozu – čips, štapići, pereci, grisini i med. Zašto med? Pa, ako se situacija na terenu bude loše odvijala, sve ovo slano će samo pogoršati situaciju. U tim trenucima treba žlica slatkoga. 

Zalihe su u košari, plaćeno plastikom da za mjesec dana dođu na naplatu i sada se treba zaputiti na mjesto zločina.

Dio ekipe već marljivo radi na slučaju i čekaju nas par da pomognemo i pridružimo se. Nije prošlo ni pola sata i svi smo se okupili da bismo… ma pali TV i dodaj pivu jer tekma počinje!

>> Deauville je skup za Hrvate: Pivo je osam eura, a pizza 15

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije