Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKŠA PRKAČIN

Ne igraju najbolji i zato nemamo medalje od ‘95

nikša prkačin
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
28.03.2014.
u 14:22

Gospara Prku opet je zapala nezahvalna obveza. U Ciboni je morao nagovarati vjerovnike na nagodbe, a ovdje mora nagovarati one koji se kolebaju igrati za Hrvatsku.

Novi i prvi sportski direktor hrvatske košarkaške reprezentacije Nikša Prkačin (38) već se prihvatio posla. Zasad je to komunikacija s reprezentativnim kandidatima da bezrezervno prihvate poziv – kao što je to Prkačin radio od 1997. do 2009.

Različito od nogometa

Zašto se košarkašima najteže odazvati reprezentaciji? Zašto to lakše ide u nogometu, rukometu?

– U rukometu su i EP i SP u zimskim mjesecima pa im to odazivanje ne zalazi u mjesece za odmor. U vaterpolu imaš pauzu od četiri-pet mjeseca, a u nogometu je pak igranje za reprezentaciju honorirano ne samo novcem nego i činjenicom da vi, recimo, ne možete ni otići u najjače lige ako niste igrali za reprezentaciju. U košarci ničega od toga nema.

Koliko je na odazivanje utjecala loša atmosfera koja se gomilala zbog neuspjeha?

– Ja bih rekao da je sve ovo prije navedeno kreiralo stvaranje atmosfere koja je loše djelovala na rezultate. Da je sustav bio takav da svi najbolji igraju za reprezentaciju, Hrvatska danas ne bi bila bez medalja od 1995. Da sam ja igrao s Kukočem i Rađom, i ja bih danas vjerojatno imao medalju.

Neki imaju opravdanja

Gospara Prku opet je zapala nezahvalna obveza. U Ciboni je morao nagovarati vjerovnike na nagodbe, a ovdje mora nagovarati one koji se kolebaju igrati za Hrvatsku.

– Ne treba nikoga nagovarati, s ljudima treba razgovarati otvoreno, a ne im pričati bajke. Nisu nerazumni da neće shvatiti. Uostalom, moraju se uzeti u obzir i njihovi problemi. Recimo, Ukićeva je želja neupitna, a ima objektivan problem s Ahilovim tetivama.

Prošla je već godina dana otkako je Prkačin otišao iz Cibone usred sezone?

– Posao koji sam tamo rado totalno me iscrpio. To nisu normalne situacije. Klub je bio u takvoj situaciji da, kada zamisliš najgore, stvarno je stanje deset puta lošije.

Pričalo se da je otišao jer je preko svog brka dogovarao nagodbe s igračima, a klub nije bio u stanju poštovati rokove pa su svi njega zvali.

– Bilo je i takvih situacija, no razloga za moj odlazak bilo je puno, a generalni je bio da sam se umorio.

>> Letvicu smo u Sloveniji podigli visoko i sada moramo ostati na tom nivou

Komentara 7

Avatar comandante
comandante
22:21 28.03.2014.

A možda je otišao jer je on svoj cijeli dug naplatio!!! jedini!!! Provjereno!!!!

HA
hajduk1966
16:02 28.03.2014.

Ukic definitivno nije ostavio dobar dojam u repki do sada,tako isto jos neki prije njega,mozda u klubu i igraju ali za repku ako ti u jednom susretu das 3 kosa kao Zoric koliko god bio dobar juce ili sutra, taj dan izbornik treba imati drugog na toj poziciji,znaci igra tko je spreman i u formi ,samo tako mogu doci rezultati

JA
jamezdinkurtovic
15:00 28.03.2014.

Znamo Sam..I bio Sam vidovit.tad sam rekao kad ste sisli sa postolja da se nikad vise necete popeti.....a znate li koliko je srbija uzeli medalja od tada?da ne brojimo olimpijski igre I prvenstvo Europe...2puta je bila pravi svijeta....hahahah.to mozete Samo sanjati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije