Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Golden State lako protiv Spursa, lov na rekord Bullsa još traje!

Golden State Warriors
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
08.04.2016.
u 08:55

Završilo je 112:101, ali sve je zapravo bilo gotovo kod 87:67 sredinom treće četvrtine

Golden State Warriorsi pokazali su pobjedom protiv San Antonio Spursa (112:101) cijelom košarkaškom svijetu da su posljednje dvije domaće utakmice i dva teška poraza od Bostona (106:109) i Minnesote (117:124) bili samo kamenčić na putu prema cilju - rušenju rekorda Chicago Bullsa iz sezone 1995./1996. i obrani naslova prvaka.

Naime, u goste su im došli najveći konkurenti u ligi, momčad koja ove sezone nema niti jedan domaći poraz, koja je prije dolaska u Oakland imala samo 12 poraza u cijelom prvenstvu, koja je 64. pobjedom srušila klupski rekord. Nemale su to stvari, Spursi su osvajali naslove prvaka pet puta u posljednjih 17 sezona, imaju iskustvo, trenera Gregga Popovicha koji ima košarku u "malom prstu"... i željeli su srušiti Dubse.

No sve je bilo gotovo prije nego je zapravo i počelo, baš kao u prvoj njihovoj utakmici u Oaklandu ove sezone. Tad je završilo 120:90 i u tom trenutku malo tko je vjerovao da se išta može napraviti protiv Stepha Curryja i društva. Ipak, malo su posustali, pokazali da su ranjivi i Spursi u naletu činili su se kao opasniji zalogaj. Uostalom, 20. ožujka su ih u svom AT&T Centeru pobijedili 87:79, a ključ je bila nevjerojatna obrana.

Već 11. travnja ćemo u novom srazu u San Antoniju vidjeti je li ta obrana, kao i pobjeda, bila iznimka ili su Spursi uistinu spremni nositi se s prvacima i nanijeti im deseti poraz te onemogućiti da budu bolji od Jordanovih Bullsa, ali i pokazati da će doigravanje biti mnogo napetije nego što se moglo činiti prije nešto manje od tri mjeseca.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Za tako nešto potrebna je još jednom obrana, koja nije bila nimalo loša ni ovaj put jer Curry je stao na 27 uz šut 11-19 iz igre, od toga 3-7 za tri poena. Ispod njegovog prosjeka od 30 po utakmici. Ali, zato je imao devet asistencija i skočio je pet puta, što znači da su igrali i drugi. Thompson je zaustavljen na 14 i dokazao je još jednom da se baš ne nosi najbolje sa Spursima, no Barnes je po tko zna koji put ove sezone pokazao koliko znači Warriorsima. Zabio je 21 i dodao tome osam skokova, Green je zabio 18 i skočio šest puta te asistirao sedam. Dakle, "trpalo" se sa svih strana i San Antonio to nije mogao pratiti. Već na poluvremenu je bilo 12 razlike, a sredinom treće četvrtine okruglih 20 (87:67). Do kraja je to bilo samo čuvanje prednosti i odrađivanje posla.

A tako se nešto dogodilo jer su Spursi zaustavljeni u napadu, Leonard je zabio 23, a drugi do njega bili su Aldridge (11) i West (11). Parker je stao na 11, Duncan na četiri, Ginobilli na šest, Green na devet... Slabi su Spursi bili i pod košem, njihova visoka linija imala je ukupno devet skokova, a spasio je s stvar Anderson s 11, ali on je igrao samo 20 minuta.

Vidjet ćemo za tri dana ima li u Spursima, ali i Warriorsima, snage za odličan susret. Ulozi su visoki, jedni žele ostati neporaženi kod kuće i biti prvi u povijesti NBA lige koji su to uspjeli kroz cijeli sezonu, a drugi žele ostati na devet poraza i srušiti rekord za koji se smatralo da je nedodirljiv. Bit će vatreno!

Treba spomenuti i da je u pobjedi Minnesote protiv Sacramenta (105:97), Damjan Rudež odigrao svega minutu utakmice i ostao bez učinka.

REZULTATI:

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 112:101
Atlanta Hawks - Toronto Raptors 95:87
Houston Rockets - Phoenix Suns 115:124
Miami Heat - chicago Bulls 106:98
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 97:105

>> Minnesota šokirala Golden State nakon produžetka

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije