Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispucali 126 trica!?

NBA All-Star utakmica pretvorila se u negledljivi cirkus

NBA: 72nd NBA All-Star Game
Foto: Kyle Terada/REUTERS
1/5
20.02.2023.
u 17:20

Najlošija NBA utakmica ikad odigrana - tako je susret ekipa koje su predvodili Giannis i Lebron opisao trener Denvera Mike Malone. Možda bi bolje bilo uvesti dvoboj Amerikanac protiv ostatka svijeta...

Na žalost onih koji vole ozbiljnu NBA košarku, NBA All-Star utakmica pretvorila se u potpuni cirkus. Osim rezultata – Team Giannis vs. Team Lebron (184:175) – o tome vam govori i podatak da su obje momčadi za 48 minuta ispucale 126 trica, od kojih su ubacili samo 46. A prednjačio je Bostonov Jayson Tatum, koji je, samo dan nakon što je bio jedan od lošijih u natjecanju u tricama, zabio 10 od 18 dalekometnih pokušaja i ukupno postigao 55 koševa, što je novi rekord All-Star utakmica.

S obzirom na to da je i sam u tome sudjelovao, kao trener Teama LeBron, trener Denvera Mike Malone s pravom je ustvrdio da je to "najlošija NBA utakmica ikad dosad odigrana". A Denverov igrački vođa i dvostruki MVP lige Nikola Jokić nije se dao uključiti u sveopći ekshibicionizam na parketu, na kojem je proveo 20-ak minuta i upisao četiri koša, šest asista i pet skokova. Koliko je bio ravnodušan prema ovoj reviji, vidi se i po tome što mu, kao igraču koji trenutačno ima triple-double prosjek, uopće nije zasmetalo što je, kao starter, uz Markkanena ostao posljednji neizabrani starter.

– Ni ja sebe ne bih izabrao jer ova utakmica nije za mene.

Feb 19, 2023; Salt Lake City, UT, USA; Team Giannis forward Jayson Tatum (0) holds the Kobe Bryant MVP Trophy after the 2023 NBA All-Star Game at Vivint Arena. Mandatory Credit: Kyle Terada-USA TODAY Sports Photo: Kyle Terada/REUTERS
Foto: Kyle Terada/REUTERS

A takvo što nije bilo ni za Luku Dončića (4 koša, 5 asistencija) pa možemo zaključiti da za dvojicu igrača s najvećim kvocijentom igračke inteligencije to nije bila pozornica na kojoj će se dokazivati jer oni to čine u stvarnim utakmicama. I zato bi možda bilo bolje vratiti ovu utakmicu na tvorničke postavke i ponovno imati selekcije Istoka protiv Zapada ili možda uvesti dvoboj Amerikanaca protiv selekcije ostatka svijeta. Tada bi natjecateljski naboj zasigurno bio veći.

Komentara 2

PO
poluvodič
23:03 20.02.2023.

Trebaju uvesti crnci protiv bijelaca, pa bi videl kako se igra.. Ajd barem dunk contest nije bio toliko loš kao lani.

DU
Deleted user
21:02 20.02.2023.

Istina, ovo je postalo negledljivo, sprdačina pojedinih igraća za širu obitelj....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije