Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči susreta Slavije Prag i Intera

Navijači u Veneciji napravili nešto nedopustivo - kažnjeni s 3.000 eura

Venecija
Foto: DPA/PIXSELL
18.09.2019.
u 11:10

Raspoloženi mladići bućnuli su se kao od majke rođeni u kanal nedaleko Trga San Marco

Dvojicu navijača češkog nogometnog kluba Slavia Prag skupo je koštalo kupanje u Veneciji. Raspoloženi mladići bućnuli su se preksinoć kao od majke rođeni u kanal nedaleko Trga San Marco, na proputovanju za Milano i sinoćnju utakmicu svog omiljenog kluba s milanskim Interom.

Šalili su se, smijali, ronili s očitom nakanom da privuku pozornost prolaznika. Na svoju žalost vrlo brzo su privukli i pažnju karabinjera. Pravdali su se da je večer iznimno vruća, ali talijanski službenici reda nisu imali previše sluha za takvu vrstu rashlađivanja. Mladi Česi su privedeni, a za (ne)djelo protivno pravilima javne pristojnosti razrezana im je masna kazna od čak tri tisuće eura. I to svakom.

Nije poznato jesu li nakon svega produžili na utakmicu ili se vratili kući, ali sigurno je da im putovanje nije popravilo ni rezultat: remi Slavije Prag i Intera u kojem je svaki klub zabio po jedan gol.

Nije mladim Česima zasigurno utjeha ni što je također u Veneciji s 950 eura nedavno kažnjen njemački par turista, koji si je u podnožju poznatog mosta Rialto na plinskom kuhalu kuhao kavu, a nisu, uostalom, ni prvi koji su se skinuli do gola na mjestu gdje to nije dozvoljeno.

Vidjeli smo i mi u Hrvatskoj, naročito u vrijeme turističke sezone, ‘golaća’ posvakuda. Lani je, recimo, puno bure izazvala i Osječanka koja se sunčala bez ijedne krpice na sebi u svojoj zgradi, na balkonu. Ćudorednim sugrađanima to nije promaklo, dojavili su i policiji, koja u takvim slučajevim ureduje. Pokazalo se da je i sunčanje bez odjeće na vlastitom balkonu ili terasi zapravo prekršaj vrijeđanja ili omalovažavanja moralnih osjećaja građana. Cijena mu je, na svu sreću, puno niža od one koja se plaća u Veneciji i iznosi 750 kuna.

Na prvu, pri tom, ispada da je skuplje prošetati u kupaćem kostimu hvarskom rivom nego razgolititi se u Osijeku do gole kože. Na Hvaru su, naime, za šetnju u badiću predviđene kazne od 500 eura, ali valja reći da ta i slične cifre predviđene za neprilično ponašanje, kako su same hvarske vlasti priznale, ipak služe samo kao preventiva, da bi se zaplašilo turiste, Niti jedna, naime, nije naplaćena. U stvarnosti se nedolično ponašanje - rekli su na Hvaru, ali slična je praksa i u drugim ljetovalištima - na licu mjesta kažnjava s 250 kuna.

Video - Navijač Barcelone razbio televizor

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:26 18.09.2019.

Naravnom, vrla novvinarka ne kuži da nije riječ o ćudoređu nego o normama ponašanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije