Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Leipzig - Man. City (1:3)

Navijači se klanjaju Gvardiolu: 'Toliko se ističe! Kakav igrač!' Priznanje mu dao i Leipzig

Gvardiol i Guardiola
Foto: Jan Woitas/DPA
1/17
06.10.2023.
u 08:00

Mateo Kovačić nije ulazio za Manchester City, a Joško Gvardiol odigrao je cijeli susret i bio je jedan od najbolje ocijenjenih igrača. Oduševio je i navijače, koji su mu pisali hvalospjeve po društvenim mrežama.

Utakmica drugog kola grupne faze Lige prvaka bila je posebna za hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola. On se, naime, vratio u Leipzig, u kojem je sa svojim novim klubom Manchester Cityjem upisao pobjedu 3:1.

Na Otok se preselio baš iz Njemačke kada je prije nekoliko mjeseci postao najskuplji branič u povijesti. Navijači domaćeg kluba posebno su mu se veselili, a uprava mu je željela odati počast i uručiti pred gledateljima brončanog bika. Tu je ceremoniju na terenu stopirao Joškov trener Pep Guardiola jer je to smatrao neozbiljnim potezom. No svog bika Joško je zato dobio u hodniku nakon utakmice. Pohvalio ga je zbog svega trener Leipziga Marco Rose:

GALERIJA City bacio Leipzig na koljena i zasluženo osvojio tri boda

Gvardiol i Guardiola
1/17

Pep do 103. pobjede u LP-u

– Sretni smo što ga opet vidimo. Izvrsno se snašao u najjačoj ligi na svijetu i nije imao nikakvih problema s prilagodbom. Ne iznenađuje njegova kvaliteta, ima želju učiti, s poniznošću sluša i upija nova znanja. Sjajan igrač i sjajna osoba. I dalje se često dopisujemo porukama.

No vratimo se samoj utakmici oko koje nije bilo ništa neozbiljno. Svaki bod je važan, a sva tri otišla su put Engleske.

U 25. minuti gledali smo sjajno proigravanje Silve za Lewisa, koji se izvukao na desnu stranu te loptu lijepo poslao na Phila Fodena, koji je taman natrčao i zabio za vodstvo. Manchester City je dominirao, napadao, ali se i napromašivao, a do svoje prilike došli su i domaćini. Ne znamo što im je trener Rose rekao na poluvremenu, ali u 48. minuti vratili su se u igru. Nakon kontre Leipziga Youssuf Poulsen sjajno je uposlio Loisa Opendu, koji je pobjegao obrani i zabio za izjednačenje.

VEZANI ČLANCI:

Guardiola se ponovno zabrinuto držao za glavu, baš kao i u prvom kolu protiv Crvene zvezde. Sada se smirio tek oko 84. minute, kada je njegova momčad ponovno povela. Strijelac je bio Julian Alvarez, koji je ušao samo pet minuta prije, i to umjesto prvog strijelca građana. Alvarez je primio loptu pa pucao iz koljena, s mjesta. Lopta je imala savršenu putanju, napravila je visok luk preko obrane i otišla u mrežu za 2:1. Rezultat je na kraju, u 93. minuti, na 3:1 povisio Jeremy Doku.

Dodajmo da Mateo Kovačić nije ulazio za Manchester City, a Joško Gvardiol odigrao je cijeli susret i bio je jedan od najbolje ocijenjenih igrača. Oduševio je i navijače, koji su mu pisali hvalospjeve po društvenim mrežama.

– Ova partija Joška Gvardiola treba u Louvre. Kakav igrač! – napisao je jedan navijač, a drugi je dodao:

– Klanjam se Gvardiolu, koji je pokazao masterclass od predstave. Igra lijevog beka, ali i krilo. Istrčava iz obrane u napad, ali ne zanemaruje obveze u obrani. Drži crtu i zna kada treba otići naprijed. Ovo je apsolutna ljepotica od partije nekog igrača. Toliko se ističe po svemu.

VEZANI ČLANCI:

A po svemu se ističe i trener mu Guardiola, koji je stigao do svoje 103. pobjede u Ligi prvaka u trenerskoj karijeri. Na drugom je mjestu tako preskočio legendarnog sir Alexa Fergusona, koji je ostao na 102 pobjede. Na samom je vrhu aktualni strateg Real Madrida Carlo Ancelotti, koji je u trenerskoj karijeri slavio čak 109 puta u Ligi prvaka.

Newcastle osramotio PSG

U drugim susretima elitnog natjecanja Šahtar je pobijedio Antwerp 3:2, a Atletico Madrid istim je rezultatom svladao Feyenoord. Ivo Grbić nije branio za Atletico, a Luka Ivanušec na nizozemskoj je strani i dalje izvan stroja zbog ozljede.

Derbi susret gledali smo i između Borussije Dortmund i Milana, ali završio je bez pogodaka. Lazio je s 2:1 pobijedio Celtic, a Newcastle je šokirao PSG s 4:1. Francuski mediji za sve su okrivili trenera Enriquea. Le Parisien je Španjolca nazvao “glavnim krivcem za fijasko” i dodao:

– PSG nije napravio ništa, nije postigao ništa, a patio je tijekom cijele utakmice.

Young Boys igrao je 2:2 protiv Crvene zvezde, a Barcelona je Porto pobijedila s 1:0, jedini pogodak na kraju prvog poluvremena zabio je Ferran Torres. Dodajmo da je Barca završila kao jedina momčad dana koja je zaradila i crveni karton. U 93. minuti dobio ga je Gavi.

VIDEO Trener Riječana Željko Sopić komentirao nadolazeći susret s Hajdukom: 'Utakmica kao i svaka druga. Iskreno, ne osjećamo pritisak'

Komentara 3

EJ
ejStef
09:05 06.10.2023.

Jel znate da je ova uprava Dinama potjerala i trenera koji je otkrio Guardiola? Prije nego je došao, uglavnom je sjedio na klupi i rijetko igrao... I još neke igrače, no za ovu upravu Dinama, isti je bio smetnja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije