Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
formula 1

Nastavak dominacije Red Bulla: Verstappen najbrži u kvalifikacijama za sutrašnju VN Austrije

Austrian Grand Prix - Sprint - Red Bull Ring
Foto: James Moy/PRESS ASSOCIATION
1/3
01.07.2023.
u 18:43

Glavna utrka za Veliku nagradu Austrije na rasporedu je u nedjelju sa startom u 15 sati. Ponovno će s najbolje startne pozicije krenuti Verstappen koji sad ima 203 boda

Nizozemski dvostruki svjetski prvak u formuli 1 Max Verstappen (Red Bull) napravio je u subotu još jedan korak prema trećem uzastopnom naslovu pobjedom u sprint-utrci na Red Bull Ringu u austrijskom Spielbergu. Verstappen je u subotnjim kvalifikacijama za sprint-utrku osvojio najbolju startnu poziciju, a onda ju i iskoristio na način da je bio na vodećoj poziciji od prvog do posljednjeg, 24. kruga utrke, što mu je donijelo novih osam bodova u borbi za naslov svjetskog prvaka.

Verstappen je uvjerljivo pobijedio ispred momčadskog kolege Meksikanca Sergija Pereza, pobjednika prve ovogodišnje sprint-utrke u Bakuu, koji je na kraju zaostao za više od 21 sekunde (+21.048).

POVEZANI ČLANCI:

Na pobjedničkom postolju se dvojcu iz Red Bulla pridružio vozač Ferrarija Španjolac Carlos Sainz Jr. (+23.088). Bodove su još osvojili Kanađanin Lance Stroll (Aston Martin) koji je bio četvrti, petoplasirani Španjolac Fernando Alonso (Aston Martin), Nijemac Nico Hulkenberg (Haas), Francuz Esteban Ocon (Alpine) i Britanac George Russell (Mercedes).

Glavna utrka za Veliku nagradu Austrije na rasporedu je u nedjelju sa startom u 15 sati. Ponovno će s najbolje startne pozicije krenuti Verstappen koji sad ima 203 boda, 70 više od momčadskog kolege Sergija Pereza. Treći je Španjolac Alonso koji za vodećim zaostaje za 82 boda.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije