Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Austrije

Verstappen četvrtu utrku zaredom najbolji u kvalifikacijama

Austrian Grand Prix
Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS
1/3
01.07.2023.
u 01:00

Uvjerljivo vodeći vozač u aktualnoj sezoni uspio je za samo 48 tisućinki nadmašiti prošlogodišnjeg pobjednika na VN Austrije, Monegašanina Charlesa Leclerca.Iz drugog reda će krenuti Španjolac Carlos Sainz Jr. i Britanac Lando Norris

Aktualni dvostruki svjetski prvak u formuli 1 Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) u četvrtu utrku zaredom će krenuti s najbolje startne pozicije, što je osigurao najboljim vremenom u kvalifikacijama (1:04.391 minuta) održanim u petak na domaćoj stazi njegove momčadi u austrijskom Spielbergu.

Uvjerljivo vodeći vozač u aktualnoj sezoni uspio je za samo 48 tisućinki nadmašiti prošlogodišnjeg pobjednika na VN Austrije, Monegašanina Charlesa Leclerca (Ferrari), s kojim će dijeliti mjesto u prvom startnom redu, dok će iz drugog krenuti Španjolac Carlos Sainz Jr. (Ferrari) i Britanac Lando Norris (McLaren).

GALERIJA Staza u Imoli pod vodom: Osoblje žurno evakuirano u strahu od novih žrtava

Austrian Grand Prix
1/21

Još jedan razočaravajući nastup u kvalifikacijama imao je drugi Red Bullov vozač, Meksikanac Sergio Perez, koji će krenuti s 15. pozicije, jer se nije uspio probiti do trećeg kvalifikacijskog ciklusa.

Kvalifikacije za nedjeljnu utrku (15 sati) za Veliku nagradu Austrije održane su u petak, jer je u subotu (16. 30 sati) u Spielbergu na rasporedu sprint utrka.

VEZANI ČLANCI:

Sa šest pobjeda na osam ovogodišnjih utrka Max Verstappen je sakupio 195 bodova i nalazi se u uvjerljivom vodstvu ispred momčadskog kolege Sergija Pereza koji ima 126 bodova. Više od 100 bodova su do sada u sezoni uspjeli prikupiti još samo Španjolac Fernando Alonso (117) u Aston Martinu i sedmerostruki svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton (102) u Mercedesu.

VIDEO Vatreni igrao 120 minuta u finalu Lige nacija, a sad je snimljen kako kopa u polju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije