Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva kola prije kraja

Napeta završnica Bundeslige: Utrka za naslov i plasman u Ligu prvaka i dalje otvorena

Bundesliga - 1. FC Union Berlin v SC Freiburg
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/3
19.05.2023.
u 23:05

Petoplasirani Freiburg se pobjedom sa 2-0 nad Wolfsburgom izjednačio izjednačio s četvrtoplasiranim Union Berlinom. Bod više ima Leipzig koji gostuje kod Bayerna. Borussia Dortmund je samo bod iza Bayerna i utrka za naslov još je neizvjesna

Nogometaši Freiburga su pred svojim navijačima svladali Wolfsburg sa 2-0 u prvoj utakmici 33. kola njemačke Bundeslige i tako ostali u igri za plasman u Ligu prvaka.

Odluka o pobjedniku pala je u posljednjih 20 minuta utakmice, kad su za domaću momčad golove postigli Christian Gunter (71) i Nils Petersen (75), a kod oba pogotka je u ulozi dodavača bio Roland Sallai. U gostujućoj momčadi koju vodi Niko Kovač, Bartol Franjić je ostao na klupi za pričuve.

GALERIJA Joško Gvardiol je najpopularniji hrvatski sportaš i osoba godine u iseljeništvu

Bundesliga - 1. FC Union Berlin v SC Freiburg
1/4

Petoplasirani Freiburg je 17. pobjedom došao do 59 bodova, čime se izjednačio s četvrtoplasiranim Union Berlinom koji će u subotu gostovati kod Hoffenheima. Samo bod više ima RB Leipzig kojeg čeka subotnje gostovanje kod vodećeg Bayerna (68). Bavarci dva kola prije kraja imaju bod prednosti u odnosu na Borussiju Dortmund koja će u nedjelju gostovati u Augsburgu.

VEZANI ČLANCI:

Bayern i Borussia Dortmund imaju mjesto u Ligi prvaka, a preidružit će im se još dvije momčadi iz trolista koji čine RB Leipzig, Union Berlin i Freiburg. Wolfsburg je sa 49 bodova na sedmom mjestu i bodovno je izjednačen sa šestoplasiranim Bayerom koji ima utakmicu manje. Šesto mjesto donosi nastup u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije