Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGUE 1

Nakon Tudora, i Monaco pobijedio PSG, koji je bio bitno oslabljen

Ligue 1 - AS Monaco v Paris St Germain
Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS
1/3
11.02.2023.
u 19:55

Sva četiri pogotka pala su u prvom poluvremenu, a momčad iz Kneževine već je nakon 18 minuta imala dva gola prednosti. Messi i Mbappe nisu bili u sastavu Parižana.

U derbi utakmici 23. kola francuske Ligue 1 nogometaši Monaca su na domaćem terenu svladali vodeći Paris St. Germain 3-1. PSG je bio prilično oslabljen u ovom susretu te je igrao bez Messija, Mbappea i brojnih drugih svojih zvijezda. Od jačih igrača u prvoj momčadi su bili tek Neymar, Donnarumma, Marquinhos, Vitinha i Bernat.

Kola su za Parižane krenula nizbrdo već u četvrtoj minuti kada je Golovin pronašao put do gostujuće mreže za 1-0 Monaca. Vrlo brzo je domaćin povećao prednost, a najbolji igrač prvog dijela Ben Yedder je u 18. minuti pogodio za 2-0.

Nada se za PSG pojavila u 39. minuti, tada je Zaire-Emery smanjio na 1-2, no na odmor se ipak otišlo uz dva gola prednosti Monaca, a u nadoknadi je opet strijelac bio Ben Yedder.

February 11, 2023, Monaco: Monaco, Monaco, 11th February 2023. Wissam Ben Yedder of AS Monaco celebrates with team mate Eliesse Ben Seghir after scoring to give the side a 3-1 lead during the Uber Eats Ligue 1 match at Stade Louis II, Monaco. Photo via Newscom Photo: Jonathan Moscrop/NEWSCOM
Foto: Jonathan Moscrop

U nastavku susreta Monaco je rutinski sačuvao prednost i vodstvo te se ovom pobjedom, uz utakmicu više od ostalih konkurenata iz vrha, probio na drugo mjesto ljestvice. Ima sedam bodova manje od vodećeg PSG-a, a bod više od Marseillea i Lensa. PSG je težeg poraza spašavao vratar Donnarumma.

U nedjelju se igra ostatak utakmica ovog kola, a sastaju se Toulouse - Rennes, Angers - Auxerre, Lille - Strasbourg, Montpellier - Brest, Reims - Troyes, Nantes - Lorient i Lyon - Lens.

Ligue 1, 23. kolo:

Monaco - PSG 3-1 (Golovin 4, Ben Yedder 18, 45+2 / Zaire-Emery 39)

Clermont - Marseille (21 sat)

Petak:

Nica - Ajaccio 3-0 (Dante 3, Brahimi 69, 90)

Standings provided by Sofascore
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije