Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMPLIMENTI

Francuzi se klanjaju hrvatskom treneru: 'Tudorovo remek djelo napravilo je od Messija siroče'

Match de championnat de Ligue 1 Uber Eats opposant l'Olympique Marseille (OM) à l'AS Monaco au Stade Velodrome à Marseille
Norbert Scanella
09.02.2023.
u 14:22

Veliki podvig bivšeg reprezentativca nije ostao neprimjećen u medijima, OM je senzacionalno srušio PSG

Marseille i Igor Tudor ostvarili su veliku pobjedu nad PSG-om i plasirali se u četvrtfinale francuskog kupa (2:1). Francuski mediji oduševljeni su taktikom hrvatskog stručnjaka, portali su puni komplimenata na račun bivšeg stratega Hajduka, Galatasaraya, PAOK-a  Karabukspora. 

- Tudor je povukao poteze koji su jednostavno morali biti povučeni. Nuna Tavaresa nema deset dana. Svi su mislili da će u tom periodu Clauss biti lijevi stoper u tri nazad, a Under na desnom boku. Ne. Hrvat se odlučio na inovaciju te je tamo gurnuo centralnog veznjaka Valentina Rongiera. Kockao se i dobio. Možda se možemo rugati idejama Christophea Galtiera, čovjeka koji nije uvijek ove sezone imao kontrolu nad svojom ekipom i utakmicama, ali ova pobjeda je zasluga Igora Tudora. On je povukao sve poteze kojima je potpuno izbacio PSG iz igre - piše portal Footmercato uz naslov 'Tudorovo remek djelo' i jedan zanimljiv komentar:

- Izostanak Mbappea i sjajna Tudorova postavka napravili su od Messija Mbappeovo siroče. 

- Tudorova ekipa je od prve minute krenula žestoko i nije dala disati PSG-ovim zvijezdama. Za to je nagrađena nakon pola sata, a za isti pristup je dobila nagradu i u drugom dijelu. Kraj utakmice je bio težak za obje ekipe, ali Marseille je imao vojsku navijača te na elanu koji mu je ona dala odradio posao do kraja. Navijači nisu štedjeli grla, a igrači su njihovu podršku nagradili prvom pobjedom protiv PSG-a na Velodromeu od 2011. godine - objavila je francuska verzija Goala

Standings provided by Sofascore
 

 

Ključne riječi

Komentara 1

BE
Berri
18:03 09.02.2023.

Tudor je trener za moćne, selektirane i brze igrače. Ivan Leko je isto trener za moćni kadar, ne može mu proći tih 3-5-2, ali Ivanu Leki nije ni bitno da to prođe. Bitno mu je da je u Splitu, da preko gradonačelnika Ivice Puljka iskoristi ovo vrijeme kako bi osigurao biznis u Splitu za slijedećih 30 godina. Ivan Leko samo treba držati svoju viziju visokog presinga i ponavljati kako igrači moraju patiti. Epilog će biti veći broj ozlijeđenih igrača, bit će tu ruptura prednjih križnih ligamenta jer takvi zahtjevi kao što su Lekini u konačnom ishodu, osim rezultata, imaju i visoku cijenu koštanja. Ja to zovem prirodna selekcija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije