Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK U HNL

Nakon europskih utakmica plavi su znali imati problema u ligi

Spartak - Dinamo
Foto: Reuters
1/4
28.10.2018.
u 08:45

Uostalom, dva od tri remija koja je Dinamo ove sezone upisao dogodila su se upravo nakon europskih ispita.

Donedavno smo znali napisati da se Dinamo nakon europskih ispita vraća na domaće livade. Danas u našoj ligi livada više nema, sada su svi travnjaci uređeni i izgledaju kako su uvijek i trebali izgledati. Uefin i HNS-ov novac, uz podršku gradskih struktura, uredili su travnjake koji su bili kritični, među njima je i onaj u Koprivnici na koji će sad prvi put istrčati Dinamo.

Doduše, teško je pogoditi s kojim sastavom jer Nenad Bjelica sigurno će ostati vjeran svojoj tradiciji da ozbiljno rotira igrače. Uostalom, u svlačionici nema nijednoga koji nije dobio priliku. A sad mu se kadar još povećao, već je u Slovačku vodio oporavljene Nikolu Moru i Marija Šituma, koji će tako još povećati ionako prilično veliki kadar plave momčadi, a može računati i na Theophilea koji u Europi nije imao pravo nastupa zbog kartona. Bjelica se odmah po povratku okrenuo Koprivnici i počeo slagati kockice s kojima bi nadigrao momčad Tomislava Ivkovića.

Jer, kroz povijest smo svjedočili kako je često Dinamo (a i ne samo on) imao problema kad bi se vratio iz europskih utakmica na domaće prvenstvo. Uostalom, dva od tri remija koja je Dinamo ove sezone upisao dogodila su se upravo nakon europskih ispita. Nakon što je s 5:0 u Maksimiru razmontirao Hapoel, tri je dana kasnije upisao razočaravajućih 1:1 i taj je bod spasio pogotkom Dine Perića u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon poraza od Young Boysa u Maksimiru remizirao je (1:1) s Rijekom. Doduše, bio je puno bolji. Nezadovoljan je bio Bjelica igrom svoje momčadi protiv Intera. Plavi su tri dana prije čudesno “razbili” Fenerbahçe, a onda im je Inter u Maksimiru zabio tri gola, doduše slavili su s 5:3, ali to doista nije bila ozbiljno odigrana utakmica.

Upravo sa Slaven Belupom plavi su igrali u kolovozu, u Maksimir su se vratili nakon pobjede 2:0 u Astani. Tada su s 2:1 bili bolji od Koprivničana pogocima Hodžića, kojeg više nema, i Leškovića, dok je za goste u samoj završnici krasno pogodio Bogojević.

– Dinamo je europski hit, a kod nas sve pobjeđuje, ali nogomet je čudna igra, svi ga treniraju i svi se pripremaju. I mi se pripremamo i nadamo se da Dinamu možemo napraviti dosta problema, želimo pokazati da smo bolji nego što smo to dosad pokazivali – kazao je trener Slaven Belupa Tomislav Ivković, kojem nije lako pripremiti svoju momčad na suparnika jer teško je predvidjeti koji će plavi igrač od njih 30-ak danas istrčati. 

>> Pogledajte i što su dinamovci rekli nakon pobjede protiv Spartaka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije