Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polufinale Zlatne lige za odbojkašice

Nakon 9:3 za nas kao da je netko ugasio svjetlo

Hrvatske odbojkašice nakon velike borbe ostale bez četvrtfinala EP-a
V.M./ATAImages/PIXSELL
20.06.2022.
u 23:41

- Otvorile smo utakmicu vrlo dobro, ali nam fali kontinuitet. U nekim smo se trenucima pogubile i nismo slijedile plan igre što su Francuskinje iskoristile - rekla je Martina Šamadan, kapetanica Hrvatske.

Odbojkašice Hrvatske izgubile su od Francuske (0:3) u polufinalu Zlatne lige. Susret se igrao u Orleansu,a prvotno se trebao igrati u Ukrajini. No, zbog ruske agresije na tu zemlju polufinalni susreti igrali su se u Francuskoj i Češkoj. Finale je na rasporedu u nedjelju, 18. lipnja u Areni Varaždin a igrat će Francuska i Češka koja je teškom mukom na svom parketu svladala Rumunjsku.

Naše odbojkašice su sjajno počele utakmicu. Povele su sa 9:3 i onda neshvatljivo stale. Domaće odbojkašice napravile su nevjerojatnu seriju od 14:0 pa su Francuskinje prvi set dobile lagano sa 25:16. Mislili smo da će naše odbojkašice pružili jači otpor u nastavku susreta, no sve je bilo ekspresno gotovo. U drugom setu osvojili smo tek 17, a u trećem 13 bodova. Utakmica je završila za samo 72 minute. Pokušao je naš izbornik Akbas izmjenama pronaći raspoložene igračice, no ovoga puta ih nije pronašao, pa je izostalo buđenje kao u susretu sa Slovakinjama, kada su naše od 0-2 okrenule na 3-2 u setovima.

- Nažalost nismo se držale kao ekipa. Francuska je to znala jako dobro iskoristiti. S usporedbom na prošlu godinu imamo jako puno mladih djevojaka i svi se učimo kako zajedno igrati i kako si pomoći u teškim trenucima koji se dešavaju protiv dobro složenih ekipa kao što je Francuska. Otvorile smo utakmicu vrlo dobro, ali nam fali kontinuitet. U nekim smo se trenucima pogubile i nismo slijedile plan igre što su Francuskinje iskoristile - rekla je Martina Šamadan, kapetanica Hrvatske.

Hrvatska je igrala u sastavu: Grbavica (3 osvojena boda), Butigan (5), Božičević (libero), Miloš (6), Popić, Karatović (1), Dumančić, Marković (1), Šamadan (6), Deak (1), Jakšetić, Vranković, Štimac (libero) i Tomić

Zadnji susret protiv Francuskinja bio je kudikamo napetiji i neizvjesniji. Naime, s njima smo igrali u osmini finala Europskog prvenstva 2021. godine u beogradskoj Štark Areni. Francuska je pobijedila sa 3:2, nakon 139 minuta igre. Ali, iz tog sastava nama su sinoć nedostajale Samanta Fabris, Rene Sain, Ema Strunjak, Klara Perić, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Karla Klarić i Dinka Kulić. Jedina utjeha je što smo u međusobnim susretima još uvijek uspješniji (6:5 u pobjedama). Reprezentacija će se, inače, kompletirati u srpnju, uoči Challenger Cupa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije