Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strani nogomet

Nakon 30 godina čekanja Napoli nadomak titule prvaka Italije: Navijači spremaju slavlje za pamćenje

Serie A - Napoli v Salernitana
Foto: CIRO DE LUCA/REUTERS
1/6
30.04.2023.
u 13:17

Rezultati današnjih utakmica između Lazia i Intera te Napolija i Salernitane mogli bi konačno potvrditi dugo očekivanu pobjedu bijelo-plavih u talijanskoj Serie A

Napoli je nadomak osvajanja naslova prvaka Italije. Zadnji put je u južnom gradu bila 1990. Preostaje im samo dočekati rezultat utakmice između drugoplasiranog Lazia i domaćina Intera. Ukoliko gostujući klub ne pobjedi Napoli bi pobjedu mogao potvrditi još danas kod kuće u ogledu s Salernitanom u 15:00 sati. U svakom slučaju, Napoli će, sa svojih 14 bodova prednosti, nakon tri desetljeća konačno biti prvak.

Već tjednima stanovnici grada gdje nogomet nije samo sporedna stvar spremaju veliku proslavu. Okitili su ulice bojama svoga kluba, postavili zastave i transparente te ogrnuli grad bijelom i svjetloplavom. Pojedinci su okitili lijesove bojama i šalovima drugih talijanskih klubova, što je naišlo na mješovite reakcije.

Skupina navijača je došla na ideju da priredi vatromet na vrhu vulkana Vezuva i simulira erupciju, no malo je vjerojatno da će im to vlasti dopustiti. U svakom slučaju izgledno je da će se slavlje ove dugo očekivana titule u prijestolnici juga pamtiti još dugi niz godina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije