Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk - Dinamo

Ovo su sastavi za derbi, Hajduk ima velikih problema, a dio krivice snosi i Leko

Dinamo i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
30.04.2023.
u 09:45

Splitski bili su desetkovani, lista ozlijeđenih iz kola u kolo sve je veća. Bišćanovih idealnih 11 pak već svi znaju napamet, standardizirao je sastav, a za derbi će na klupi imati i jakog džokera

Hajduk i Dinamo u nedjelju od 18 sati na Poljudu igraju derbi koji bi mogao odlučiti naslov prvaka HNL-a. Dinamu za matematičko osvajanje naslova treba barem bod, dok igrači Hajduka žele pobjedu kojom bi spriječili veliku proslavu plavih na splitskom stadionu. Bišćanovih početnih 11 već se zna, trener plavih baš i nema preširok kadar, pe je ustalio početnu momčad.

Zato će plavi danas na Poljudu gotovo sigurno istrčati u sastavu: Livaković - Ristovski, J. Šutalo, Perić, Perković - Mišić, Ljubičić - Špikić, Baturina, Ivanušec - Drmić. Na klupi će kao prva Bišćanova rješenja čekati Petković, Menalo, Bulat... Pitanje je za koliko je minuta spreman Petković, no u kakvom god da je fizičkom stanju, Petković svojim ulaskom može prodrmati momčadi i bit će jak džoker na klupi.

Hajduk bi pak također trebao krenuti u sustavu 4-2-3-1, vjerojatno s ovim igračima: Lučić - Mikanović, Awaziem, Borevković, Melnjak - Pukštas, Fossati - Sahiti, Krovinović, Mlakar - Livaja.

Ono što je sigurno, Leko neće eksperimentirati kao što je to učinio na derbiju u veljači, kada je krenuo s trojicom u zadnjoj liniji, a stopere su tada igrali Vušković, Ferro i Melnjak. Ovaj put stopera mu neće (neuspješno) glumiti Melnjak, već će on igrati na svojoj prirodnoj poziciji lijevog beka, dok će u stoperskom paru s Awaziemom najvjerojatnije zaigrati Borevković, pošto Ferra muči ozljeda.

Inače, Lekina momčad je doslovno desetkovana ozljedama, jer Kalik, Prpić, L. Kalinić i Elez već su neko vrijeme izvan kruga onih koji konkuriraju za utakmice, a pred najveći derbi hrvatskog nogometa problem s ozljedama imaju i Simić, Lovrencsics, N. Kalinić, Ferro i Grgić, ali i Vušković, za kojeg je trener rekao da neće konkurirati za utakmicu.

Hajduk ove sezone ima najviše ozlijeđenih igrača među svim prvoligašima, problem je to kojeg će morati rješavati, jer očito se u nečemu griješi. Da li su to prežestoki treninzi ili nešto drugo, teško je reći, ali dio krivice sigurno snosi i trener Leko, koji ove sezone radi najmanje izmjena tijekom utakmice među svim prvoligaškim trenerima.

Današnji derbi počinje u 18.00, a možete ga gledati na kanalu MAXSport1.

Ključne riječi

Komentara 4

BI
billynik
11:28 30.04.2023.

Poljud će danas proslaviti novu Dinamovu titulu prvaka iako je Dinamo prodao najbolje igrače i mediji a i Dinamova uprava se trude svim silama doći na Hajdukov nivo. Valjda da prvenstvo onda bude zanimljivije.

DU
Deleted user
11:21 30.04.2023.

Neka pobjedi bolji, mislim da ce to biti Dinamo / 0:3

Avatar Idler
Idler
11:23 30.04.2023.

Ozljede su posljedica il prevelkog broja tekmi il nedovoljne tjelesne pripreme...često oboje...Hajduk baš i ne igra preveč, znači trebali bi malke smanjit noćni život !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije