Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usporedba s ligama petice

Najbolji strijelci liga: Jedino je Lewandowski zabijao više od Livaje

Marko Livaja
23.05.2022.
u 15:01

Marko Livaja s 28 pogodaka nabolji je strijelac Prve HNL ove sezone, a usporedimo li njegov učinak s najboljim strijelcima liga petice, možemo reći da je bolji jedino Robert Lewandowski u Bayernu. On je ove sezone zabio 35 pogodaka.

Lagao bi onaj tko bi rekao da ova sezona Prve HNL nije bila jedna od najzanimljivijih, barem u onom dijelu kada su se za prvo mjesto borili i Osijek i Rijeka i Hajduk i Dinamo. 

Ipak, zagrebačka momčad uzela je naslov prvaka.

Hajduk je pak ove sezone opasno krenuo u lov na prvo mjesto, imaju najbolju momčad posljednjih 10-ak godina, a i trenera koji obećava. Osim toga, imaju i najboljeg strijelca lige. Marko Livaja (28) u posljednjim je 36. kolu Prve HNL zabio jedini pogodak u 1:3 porazu splitske momčad od Dinama. Bio mu je to 28. prvenstveni gol ove sezone. 

Iza njega na listi strijelaca je Josip Drmić iz Rijeke koji ima sedam pogodaka manje. 

Livaja je upisao i sedam asistencija, odigrao je 34 od 36 prvenstvenih utakmica, a na terenu je u prvenstvu proveo 2979 minuta. Zabijao je pogodak svakih 106 minuta u prosjeku, odnosno 0,8 golova po utakmici.

Usporedimo li njegov učinak s najboljim strijelcima liga petice, možemo reći da je bolji jedino Robert Lewandowski u Bayernu. On je ove sezone zabio 35 pogodaka.

U Španjolskoj je najviše zabijao Real Madridov Karim Benzema (27 pogodaka), u Ligue 1 najbolji strijelac prvenstva je PSG-ov Kylian Mbappé koji je na 28 pogodaka kao i Livaja. Igrač Lazija Ciro Immobile u Serie A predvodi ovu listu. On je ove sezone zabio 27 golova, dok su u engleskoj nogometnoj ligi Mohamed Salah (Liverpool) i Heung-Min Son (Tottenham) svaki zabili po 23 pogotka. 

Livaja svojim učinkom uopće ne odskače od europskog standarda. Iako treba uzeti u obzir činjenicu da protivnici u ovim ligama jačinom ne mogu parirati onima u Hrvatskoj. 

Dodajmo i da je Livaja prema Transfermarktu najvredniji igrač Hajduka, procjenjuje se na 6,50 milijuna eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije