Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALAVES - BASKONIA

Najavili rezanje plaća u Španjolskoj, a to bi se moglo dotaknuti i igrača iz Istre

Dinamo - Istra
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
29.03.2020.
u 08:25

Španjolska će od nedjelje pa do 9. travnja obustaviti sve gospodarske aktivnosti osim onih nužnih u pokušaju suzbijanja koronavirusa koji je usmrtio 5.700 osoba, najavio je u subotu premijer Pedro Sánchez. Više mrtvih ima samo Italija

Baskijska grupacija Alaves-Baskonia, koja je 85-postotni vlasnik hrvatskog nogometnog prvoligaša Istre 1961, najavila je smanjenje plaća svojim nogometašima i košarkašima u Španjolskoj.

Plaće će biti smanjenje u nogometnom prvoligašu Deportivo Alavésu i košarkaškom Baskoniji, kako igračima tako i zaposlenicima.

"Zbog privremene suspenzije nogometnog i košarkaškog prvenstva, što je posljedica izvanrednog stanja u zemlji, prinuđeni smo otvoriti Postupak privremenog reguliranja zaposlenja (Expediente de Regulación Temporal de Empleo – ERTE)", priopćila je Alavés-Baskonia pozvavši se na "višu silu".

"Ovo činimo kako bismo smanjili utjecaj krize na financijsko poslovanja", dodala je u priopćenju.

Od 14. ožujka su stadioni u Španjolskoj zatvoreni pa klubovi ne dobivaju prihode od televizijskih prava, ulaznica i suvenira. Igrači se nalaze u svojim kućama gdje individualno vježbaju.

U Španjolskoj u slučaju "više sile", kakva je nastala uvođenjem izvanrednog stanja u zemlji, kompanije mogu otvoriti Postupak privremenog reguliranja zaposlenja (Expediente de Regulación Temporal de Empleo – ERTE). Ono će trajati minimalno do 11. travnja a moglo bi biti i produženo.

Alavés-Baskonia nije otkrila za koliko će svojim igračima i zaposlenicima smanjiti plaće te hoće li neki tijekom tog razdoblja biti privremeno otpušteni. Samo je priopćila da će mjera biti na snazi dok traje izvanredna situacija u Španjolskoj.

U četvrtak i petak su istu mjeru najavili Barcelona, Espanyol i Atlético Madrid.

Španjolska će od nedjelje pa do 9. travnja obustaviti sve gospodarske aktivnosti osim onih nužnih u pokušaju suzbijanja koronavirusa koji je usmrtio 5.700 osoba, najavio je u subotu premijer Pedro Sánchez. Više mrtvih ima samo Italija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije