Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština Dinama

Naglić: Polubalkanskom špijunu kupili smo jacuzzi, mi smo tema crne kronike

Skupština Dinama
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
19.12.2018.
u 07:01

Dinamova Skupština dala legitimitet svome članu, bjeguncu od hrvatskog pravosuđa Zdravku Mamiću, kojemu je leđa okrenuo dojučerašnji bliski suradnik i prijatelj

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa, nogometni dužnosnik nepravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinama Zdravko Mamić prema novome klupskome, kako ga je nazvao njegov tvorac Miroslav Rožić, 'božićnome statutu', nema zapreka ostati Dinamov član. Potvrdio je to i predsjednik kluba Mirko Barišić.

- Mi nemamo nijednu pravomoćnu presudu, i nadam se da ih nećemo ni imati. Zdravko Mamić član je Dinama i Skupštine. On nikada nije ni izlazio iz Dinama – kazao je Barišić, po završetku jednoga ipak drugačijega zasjedanja Dinamove Skupštine u odnosu na prošle skupove.

>> Pogledajte video sa Skupštine Dinama

Naime, odziv skupštinara bio je slabiji nego ikada: pojavilo se samo 50 od 80 delegata, i da nije bilo ljudi iz Dinamove radne zajednice, pitanje je bi li Skupština uopće imala kvorum.

Iznenađujuć za mnoge skupštinare bio je istup donedavnog člana Nadzornog odbora Ognjena Naglića. Prvi put unatrag o-ho-ho godina, netko od skupštinara usudio se glasovati protiv dnevnoga reda, a potom je Naglić istresao svoje nezadovoljstvo činjenicom kako novi Statut nije na vrijeme dostavljen skupštinarima.

- Stari je Statut prošao sve 'Jovanovićeve inspekcije', po njemu smo mogli još dugo raditi – kazao je Naglić, a potom se kritički osvrnuo i na poslovanje kluba.

- Na žalost, Dinamo je proteklih mjeseci punio stupce crnih kronika. Trojica naših bivših dužnosnika osuđena su na zatvorske kazne, nekome polubalkanskom špijunu kupovani su jacuzziji, netko se na surov način narugao vođenju kluba. A klub bi trebao imati nultu toleranciju prema bilo kakvim nepravilnostima. Prije 18 godina ovdje smo, u argumentiranoj raspravi, smijenili tadašnje vodstvo kluba, jer su se bili odnarodili. Ni oni tada nisu bili veći od kluba, nitko nije.

Skupština Dinama
1/16

Naglićevo izlaganje očekivano nije izazvalo baš nikakvu reakciju auditorija, kao da se uopće nije dogodilo. Saznajemo kako u Nagliću već mjesecima kipti nezadovoljstvo zbog svih negativnosti koje prate Dinamo, te se i on, poput Tomislava Svetine, otrgnuo iz Mamićevoga zagrljaja. No, za razliku od Svetine, Naglić je desetljećima bio Mamićev čovjek od najvećega povjerenja, njegova sjena, prijatelj, suradnik i potporni stup, stoga je ovakav zaokret doista pomalo šokantan.

Odmah se nameće i pitanje – tko je, nakon Svetine i Naglića, sljedeći koji će ga odreći?

Miroslav Rožić sasvim sigurno neće. On je, naime, 'zacementirao', Mamića u Dinamovom članstvu (za to ima i zakonsko uporište) i niti jednom riječju nije doveo u pitanje kredibilitet moćnoga savjetnika koji iz Međugorja još uvijek vuče sve konce u Dinamu.

- Mi zaslužujemo bolji Statut, a kako je bivši pravnik kluba (tu se obračunava se sa Svetinom, nap.a.) iskazivao neznanje, nestručnost, pa i aljkavost, s nekim je dopunama samo nagrdio izvorni tekst Statuta - rekao je Miroslav Rožić i dodao:

- Samo primitivni um 'Olujka Bonace' (čovjeka koji pod ovim imenom u svojim pismima upozorava na nepravilnosti u radu Dinamovoga vodstva, nap.a.) može izmisliti kako je cilj da bismo omogućili Zdravku Mamiću da i dalje ostane član Dinama nakon osječke presude. To je besmislica i glupost iz dva razloga. Prvo jer su hrvatski zakoni u tom smislu jasni i nedvosmisleni, čak su ga u Saboru ironično nazvali 'Zakon o Zdravku Mamiću', a drugi razlog jer će Zdravko Mamić za mene vječno ostati član i tvorac velikog Dinama. Baš kao Ulli Hoeness Bayerna ili Silvio Berlusconi Milana, bez obzira na sve njihove presude.

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion

Na kraju, Mirko Barišić skupštinarima je najavio i gradnju stadiona.

- Dinamovoga opstanka nema bez stadiona. Ako ga mi sami ne napravimo, neće nitko. S 90-postotnom sigurnošću mogu najaviti da ostajemo na ovom kultnom mjestu, u Maksimiru, a osvanut će za tri-četiri godine – istaknuo je Barišić.

Ključne riječi

Komentara 30

MI
misho32
08:51 19.12.2018.

ništa se nije promijenilo , Večernji i dalje rabota protiv Dinama odnosno nastavlja Jovanovićeve i Josipovićeve isušivanje močvare , odnosno uništavanju hrvatskog nogometa i u tome Dinama

PR
prajdali100
09:45 19.12.2018.

Kako si Dasoviću ? Ima li zime ? Ha ha ha ha ha..

Avatar Mi sami
Mi sami
08:23 19.12.2018.

"Novinar" lijeci komplekse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije