Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čestitao i Dinamo

Mamić senzacionalno izborio finale klupskog SP-a, može igrati protiv Reala

Zoran Mamić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
18.12.2018.
u 21:58

Al Ain će tako u subotnjem finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojemu će u srijedu od 17.30 sati igrati europski prvak Real Madrid i prvak Azije Kashima Antlers

Nogometaši Al Aina, prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje vodi hrvatski trener Zoran Mamić, prvi su finalisti ovogodišnjeg Svjetskog klupskog prvenstva, oni su u polufinalu na svom terenu svladali prvaka Južne Amerike River Plate nakon izvođenja 11-eraca s ukupnih 7-6 (2-2).

Kada je vratar Eisa zaustavio udarac Enza Pereza stadion Hazza Bin Zayed je eruptirao od oduševljena, a bivši Dinamov trener jurnuo je u zagrljaj suradnicima. 

Zoran Mamić
1/7

Al Ain će tako u subotnjem finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojemu će u srijedu od 17.30 sati igrati europski prvak Real Madrid i prvak Azije Kashima Antlers.

'Riječima ne mogu opisati taj osjećaj', napisao je Mamić putem Twittera.

Domaći su poveli već u 3. minuti kada je Marcus Berg lagano glavom dodirnuo loptu ubačenu iz kornera i prevario nespretnog Armanija na vratima Rivera. Ipak, do kraja prvog poluvremena argentinska je momčad preokrenula rezultat s dva gola Santosa Borrea u 11. i 16. minuti.

Početkom nastavka Caio je u 51. minuti izjednačio na 2-2, a rezultat se do isteka 120. minute više nije mijenjao iako je River Plate u 69. minuti imala kazneni udarac, no udarac Gonzala Martineza zaustavila je greda.

Prilikom izvođenja 11-eraca svih pet igrača Al Aina bilo je precizno, kao i prva četiri igrača Rivera, da bi pokušaj Enza Pereza u posljednjoj petoj seriji zaustavio domaći vratar Khalid Eisa.

- Presretan sam. Ova prekrasna publika gurala nas je preko krajnjih granica. Teško je to bilo izdržati, ali sam neopisivo sretan i ponosan na svoju momčad. Sada ćemo se spremiti za veliko finale - izjavio je Zoran Mamić.

Bivšem treneru plavih na velikom uspjehu čestitao je i Dinamo.

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion

Komentara 39

TO
Tomi0713
22:04 18.12.2018.

Isusimo mocvaru,ovo je sigurno namjesteno ,bruno maric je sudio ,dolje hns ,dolje mamic,a za presjednika jovanovica ili milanovica a ministar svastike ostojic,

ED
europski dinamo
22:05 18.12.2018.

Mamić i Modrić u finalu klupskog SP! A joj kako to neke boli....

CI
city007
22:30 18.12.2018.

Mamić i Modrić u finalu... bravo decki, pošaljite Aci Stankoviću iz Nu2, karte za finale....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije