Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian Open

Nadal svladao Berdycha, pridružio se Federeru u polufinalu

'Spain\'s Rafael Nadal celebrates his victory against Ivan Dodig of Croatia during their semi-final at the Barcelona Open tennis tournament, April 23, 2011. REUTERS/Albert Gea (SPAIN - Tags: SPORT TEN
'ALBERT GEA'
24.01.2012.
u 14:11

Nadal je za četiri sata i 16 minuta igre pobijedio češkog tenisača sa 6:7(5), 7:6(6), 6:4, 6:3.

U drugom četvrtfinalnom dvoboju Australian Opena drugi nositelj Rafael Nadal bio je bolji od sedmopostavljenog Tomaša Berdycha sa 6:7(5), 7:6(6), 6:4, 6:3 za četiri sata i 16 minuta. Češki je tenisač imao veći broj as-servisa (17-5), ali je u gotovo svim ostalim segmentima igre zaostajao je za Španjolcem. Postotak prvog servisa bio je dosta slabiji od Nadalova (61-71), kao i postoci osvojenih poena na prvom (74-76) i drugom servisu (49-51).

Imao je Berdych nešto više izravnih poena (66-56) od Nadala, ali i daleko veći broj neprisiljenih pogrešaka (56-30).

Oba su tenisača dala iznenađujuće puno šansi protivniku za oduzimanje servisa, ali su obojica, također, bila prilično neuspješna u tome. Berdych je iskoristio samo dvije od 13 šansi  (15 posto), a Nadal 4 od 12 (33 posto).

Nadala u polufinalu prvog Grand Slama sezone čeka Švicarac Roger Federer.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije